Desert

 Demoiselle

Briose cu seminte de chia si faina integrala

Briose cu seminte de chia si faina integrala

Usor de preparat si mult mai sanatoasa decat orice briosa cumparata din comert, aceasta reteta de briose cu seminte de chia si faina integrala este usoar de realizat, in doar cateva minute.

Ingredientele sunt naturale, iar zaharul brun poate fi inlocuit cu xylitol, daca aveti la indemana. Ingrediente pentru briosele cu seminte de chia: 1 1/2 cani faina integrala 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita de sare 100 ml ulei de masline 1/2 cana zahar brun sau xylitol 1 iaurt grecesc 10% grasime 1 ou 2 […]

 Cristina

Prajitura Pavlova

Prajitura Pavlova

Prajitura Pavlova este mai mult ca un tort, fiind un desert deosebit care pare a fi alcatuit in intregime din spuma, si intodeauna decorata cu fructe.

Hai sa vedem cu se prepara: Ingrediente Prajitura Pavlova: 500 g capsuni congelate 350 ml frisca lichida 250 g zahar 5 albusuri 100 g zahar pentru capsuni o lingura de otet 3 linguri de amidon 1 esenta de vanilie un praf de sare   Mod de preparare Prajitura Pavlova Punem albusurile intr-un bol, adaugam un […]

 Demoiselle

Pasca cu branza sarata

Pasca cu branza sarata

Deoarece se apropie cu pasi repezi sarbatorile pascale, va recomand cu caldura o reteta de pasca cu branza sarata, care va aduce un plus de savoare mesei festive.

Dificultatea este una medie, iar timpul efectiv de preparare pentru aceasta pasca cu branza sarata este de doar 2 ore. Ingrediente: Aluat: 300 mililitri lapte 1 ou ~ 500 grame faina 2-3 lingurite zahar 1 lingurita sare 1 plic de drojdie uscata Compozitie pasca: ~600 grame de telemea sarata 3 oua Mod de preparare: Se […]

 Robert

Cozonac neframantat cu cacao, nuci si stafide

Cozonac neframantat cu cacao, nuci si stafide

Bunica spunea ca pentru a iesi pufos, cozonacul trebuie framantat „ca la carte”. Probabil acesta este si motivul pentru care majoritatea alegem cozonacul din comert in detrimentul celui de casa. In cele ce urmeaza va voi prezenta o reteta extrem de simpla de cozonac neframantat, care, va asigur, iese la fel de pufos precum unul […]

 Demoiselle

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Pentru cele dintre voi care stati rau cu timpul, va prezint o reteta de pasca fara aluat, rapid de preparat si absolut delicioasa. Ingrediente pasca fara aluat: 750gr branza dulce, 5 oua, 10 linguri zahar, 3 linguri lapte, 250 gr smantana, 100 gr unt 3 linguri faina sare coaja de lamaie esenta vanilie 200 gr […]

 Demoiselle

Dulceata din coji de pepene verde

Dulceata din coji de pepene verde

Dulceata de coaja de pepene are o aroma fina, inconfundabila ce aduce putin la gust cu dulceata de gutui. Ce mai, o adevarata delicatesa. Iata mai jos cum se prepara: Ingrediente: 1 kg de coajă groasa de pepene verde 1 kg de zahar 2 linguri de zeama de lamaie 1,5 litri apa Mod de preparare: […]

 Demoiselle

Cheesecake cu jeleu de nectarine caramelizat

Cheesecake cu jeleu de nectarine caramelizat

Daca vreti sa va surprindeti apropiatii cu o prajitura fina si delicioasa, va recomand Cheesecake cu jeleu de nectarine. Ingrediente: Blat: 250 g biscuiti populari 100 g unt 4 linguri de cacao Crema: 250 g mascarpone 500 g smantana pentru frisca 1 plic gelatina 2 plicuri zahar vanilat 1 esenta vanilie Jeleul de nectarine: 3 […]

 Demoiselle

Chec cu cacao

Chec cu cacao

Checul reprezinta un desert care este de regula foarte apreciat atat de cei mici cat si de cei mari. Iata mai jos o reteta de chec cu cacao extrem de simplu de realizat. Ingrediente: 10 oua 1 plic praf de copt esenta de vanilie, dupa gust 1-2 linguri cacao 400 gr zahar 400 gr faina […]

 Demoiselle

Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Pentru ca tot suntem in plin sezon, va voi prezenta o reteta de prajitura cu visine incercata zilele acestea care s-a dovedit a fi un real succes aproape intreaga tava fiind devorata instant. Ingrediente: 8 oua 1 cana zahar 1/2 cana de ulei 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt 14 linguri de […]

 Demoiselle

Tort diplomat cu fructe

Tort diplomat cu fructe

Un tort diplomat reusit poate fi reteta succesului intr-o zi aniversara. Va voi prezenta o reteta simpla pe care invitatii vostri o vor aprecia cu siguranta. Ingrediente: Piscoturi ~200-300 de grame 5 buc galbenusuri de ou Esenta de vanilie (sau rom, dupa preferinta) Lapte ~1/2 litru Zahar ~250 de grame Frisca Hulala 300 ml Gelatina […]

 Demoiselle

Placinta cu dovleac si frisca

Placinta cu dovleac si frisca

Reteta de astazi este o bunatate de placinta cu dovleac frisca si scortisoara, usor de realizat si, evident, delicioasa 🙂 Ingrediente: Aluat: 250 g faina 150 g unt 50 ml lapte 1 albus de ou Umplutura: 500 g dovleac 4 oua 200 g frisca lichida 85 g faina 200 g zahar Mod de preparare: se […]

 Alicee

Prajitura cu sfecla rosie

Prajitura cu sfecla rosie

Desi suna relativ ciudat „prajitura cu sfecla” va asigur ca este un preparat care va va face sa va lingeti pe degete. In plus, este un desert usor de preparat, avand o dificultate medie. Ingrediente: 30 g cacao 250 g ciocolata neagra 3 oua 200 g zahar pudra 2 linguri ulei 100 g faina 1 […]