Dulceata din coji de pepene verde

Home » Culinar » Desert » Dulceata din coji de pepene verde
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Dulceata de coaja de pepene are o aroma fina, inconfundabila ce aduce putin la gust cu dulceata de gutui. Ce mai, o adevarata delicatesa. Iata mai jos cum se prepara:

dulceata de pepeneIngrediente:

  • 1 kg de coajă groasa de pepene verde
  • 1 kg de zahar
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 1,5 litri apa

Mod de preparare:

  • Cojile se spala si se indeparteaza coaja exterioara. lasand partea alba, plus o portiune de 3 mm din miezul rosu. Apoi se taie cojile in cubulete de 1 cm si se oparesc pret de 10 minute in apa cu putin otet. De exemplu, la 2 l apa se pun 250 ml otet. Se scurg si se clatesc in apa rece. Prin aceste procedee se mentine forma cubuletelor.
  • Se fierbe un sirop consistent din 1,5 litri apa si 1 kg de zahar, se adauga cubuletele de coaja deja pregatite si se mai fierbe pana ce siropul e destul de legat .Se adauga zeama de lamaie, se mai dau 2-3 clocote si se pune in borcane deja sterilizate.

 



Daca iti plac articolele noastre, intra in comunitatea Demoiselle.ro inscriindu-te la NewsLetter AICI. Nu-ti fie frica, nu te vom deranja obsesiv cu mesaje! In plus, te poti dezabona oricand daca nu vei mai dori sa receptionezi emailuri de la noi.
 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *