Istoria camasilor

Home » Moda » Tendinte » Istoria camasilor
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Camasile au fost croite initial doar pentru a fi utilizate de catre barbati.

Au dovedit-o descoperirile lui Flinders Petrie de la Tarkan, care au aratat lumii ca in garderoba primelor dinastii egiptene existau camasi (rudimentare, ce-i drept), care erau purtate exclusiv de catre barbati.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Istoria camasilor este pierduta in negura timpului


istoria camasilor

Descoperirile de la Tarkan (un cimitir antic la 50 de kilometri in sudul orasului Cairo) dateaza inca de acum 3000 de ani, lucru ce indica faptul ca sunt sanse destul de mari ca aceste obiecte vestimentare sa fie mult mai vechi decat credem noi.

Paradoxal, camasile au inceput sa fie preluate de catre europeni in perioada Evului Mediu, insa doar de catre clasele muncitoare. De asemenea, in vremurile respective nu mai erau doar camasi barbatesti, ci si adaptate corpului femeilor. Totusi, in picturile si documentele care dateaza din acele vremuri, camasile sunt mentionate numai in portul puscariasilor, al mesterilor si al pastorilor, asta in contrast puternic cu rolul lor initial (au fost create pentru uz regal).

Treptat, aceste obiecte vestimentare au inceput sa intre in viata de zi cu zi a tuturor, inclusiv in garderoba familiilor regale. Mai mult, ele au inceput sa intre si uniformele cadrelor superioare ale armatelor dar au fost si elemente distinctive intre anumite formatiuni: de exemplu, camasile negre erau purtate de catre fascistii italieni, camasile maronii erau purtate de nazistii din SA (Sturmabteilung, o divizie de asalt a armatei germane naziste), cele rosii au fost purtate de catre revolutionarii italieni condusi de Garibaldi, in timp ce gulerele albe erau si inca sunt destinate demnitarilor si reprezentantilor organelor justitiare.

Industria comerciala a camasilor este intr-o crestere perpetua, probabil si din cauza cresterii a numarului populatiei. In conditiile in care ele sunt folosite astazi atat de femei, cat si de barbati in egala masura, ele au atins in zilele noastre cea mai mare popularitate pe care au avut-o vreodata, in lunga lor istorie de mai bine de 5000 de ani.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.