Placinta cu dovleac si frisca

Home » Culinar » Desert » Placinta cu dovleac si frisca
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Reteta de astazi este o bunatate de placinta cu dovleac frisca si scortisoara, usor de realizat si, evident, delicioasa 🙂

Ingrediente:

Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Aluat:

  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 50 ml lapte
  • 1 albus de ou

Umplutura:

  • 500 g dovleac
  • 4 oua
  • 200 g frisca lichida
  • 85 g faina
  • 200 g zahar

Mod de preparare:

  • se amesteca galbenusul cu zaharul pana ce de albeste, apoi se adauga laptele.
  • untul se amesteca cu faina si se marunteste cu degetele pana ce se obtin firimituri
  • firimiturile de aluat se amesteca cu mixul de mai sus pana ce se obtine un aluat omogen
  • aluatul se intinde in tava de copt si se da la rece
  • dovleacul gata ras se caleste intr-o tigaie cu putina sare, dupa asta se da prin blender pana ce se obtine un piure
  • se amesteca ouale, zaharul, frisca si faina si peste asta se adauga piureul de dovleac
  • se lasa la cuptor intre 45 de minute si o ora
  • se serveste rece si presarata cu zahar pudra si cu putina scortisoara

 

 



Daca iti plac articolele noastre, intra in comunitatea Demoiselle.ro inscriindu-te la NewsLetter AICI. Nu-ti fie frica, nu te vom deranja obsesiv cu mesaje! In plus, te poti dezabona oricand daca nu vei mai dori sa receptionezi emailuri de la noi.
 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *