Prajitura Pavlova

Home » Culinar » Desert » Prajitura Pavlova
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Prajitura Pavlova este mai mult ca un tort, fiind un desert deosebit care pare a fi alcatuit in intregime din spuma, si intodeauna decorata cu fructe.

Hai sa vedem cu se prepara:

Prajitura Pavlova

Prajitura Pavlova – Sursa foto: ReteteUnice.ro

Ingrediente Prajitura Pavlova:


  • 500 g capsuni congelate
  • 350 ml frisca lichida
  • 250 g zahar
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar pentru capsuni
  • o lingura de otet
  • 3 linguri de amidon
  • 1 esenta de vanilie
  • un praf de sare

 

Mod de preparare Prajitura Pavlova


  • Punem albusurile intr-un bol, adaugam un praf de sare, si le batem cu un mixer. Cand albusurile au devenit spumoase vom adauga otetul si continuam sa mixam pana in momentul cand vom avea o spuma tare. Acum incepem sa incorporam zaharul, putin cate putin (recomandabil 2-3 lingurite) si incepem sa mixam; continuam sa adaugam zaharul pana il terminam pe tot. La final  vom obtine o bezea tare, foarte lucioasa. Vom adauga amidonul si continuam sa mixam pentru cateva minute. Vom adauga si esenta de vanilie si mai mixam pentru maxim 10 secunde.
  • Pentru a face bezeaua, pregatim o tava in care vom punem hartie de pergament; deasupra am asezat un inel de tort pentru a da o forma rotunda bezelei. Vom adauga bezeaua si cu ajutorul linguritei o sa-i dam o forma rotunda. Vom incerca sa facem in mijloc o mica adancitura deoarece vom adauga frisca si fructele, asa ca trebuie sa aiba marginile putin mai inalte.
  • Voi scoate usor inelul cu foarte mare grija deaorece nu-l putem lasa deoarece bezeaua se va prinde de el. Acum vom adauga bezeaua la cuptor la 100 de grade pentru 90 minute.
  • Cat timp se coace bezeaua , ne vom ocupa de capsuni care s-au decongelat: vom adauga peste acestea 50g zahar, vom amesteca usor iar apoi le vom lasa 30 minute la temperatura camerei.
  • Urmeaza sa batem frisca: o vom pune intr-un bol si o vom bate cu un mixer.
  • Dupa cele 90 de minute in care bezeaua s-a copt o vom lasa putin timp sa se raceasca. Asadar vom pune frisca batuta deasupra, punem un strat generos si lasam doar marginile descoperite, nivelam putin frisca. Peste frisca vom pune capsunile, vom pune si putin din zeama lor, putem adauga si putin kiwi, asta doar pentru contrast, nu este obligatoriu sa-l puneti.

Aceasta reteta este foarte delicioasa, usor de preparat si foarte delicata. Sper din suflet sa o incercati si voi macar o data. Pofta buna !



Daca iti plac articolele noastre, intra in comunitatea Demoiselle.ro inscriindu-te la NewsLetter AICI. Nu-ti fie frica, nu te vom deranja obsesiv cu mesaje! In plus, te poti dezabona oricand daca nu vei mai dori sa receptionezi emailuri de la noi.
 Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *