Saramura de pui usor picanta

Home » Culinar » Mancare cu carne » Saramura de pui usor picanta
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Pe cat de usor este de preparat, pe atat de gustoasa este o saramura de pui. Este o reteta ideala pentru momentele in care vei dori sa ii surprinzi pe cei dragi.

Ingrediente:

  • ~500 de grame de carne de pui (de preferat pulpe dezosate sau piept, dar merge foarte bine si pulpe intregi)
  • Usturoi, 5-6 catei
  • Ardei gras copt, 2 bucati
  • 2-3 ardei iuti
  • 3-4 rosii coapte
  • 1 ceapa
  • Sare
  • Piper negru macinat
  • Patrunjel verde, 1 legatura
  • 50 gr ulei

Mod de preparare:

  • Carnea de pui, in prealabil presarata cu sare si piper, dupa gust, se frige pe gratar. Ideal ar fi sa folositi un gratar pe lemne, dar nu este o tragedie daca veti folosi cuptorul electric sau pe gaz. In acest caz, este de preferat ca sub grill sa puneti o tava cu apa, pentru a nu usca prea tare carnea.
  • Dupa ce ati finalizat cu carnea, se vor coace ardeiul gras si rosiile, dupa care se vor decoji si se vor toca cubulete.
  • In jumatate de litru de apa, se vor fierbe ceapa, taiata marunt, ardeiul, sarea si piperul. La aproximativ 5 minute dupa ce au dat in clocot, se adauga rosiile.
  • Usturoiul zdrobit, se freaca cu uleiul pana se va obtine o pasta de consistenta maionezei. Se adauga in oala impreuna cu patrunjelul tocat si se mai lasa cateva minute.
  • Se toarna saramura astfel preparata peste carnea de pui, de preferat intr-un bol ceramic, se acopera vasul si se lasa aproximativ 1 ora pentru a se amesteca aromele.
  • Se serveste calda, mergand de minune cu o garnitura de cupercute la gratar sau cu o garnitura de legume mexicane gatite la abut.



Daca iti plac articolele noastre, intra in comunitatea Demoiselle.ro inscriindu-te la NewsLetter AICI. Nu-ti fie frica, nu te vom deranja obsesiv cu mesaje! In plus, te poti dezabona oricand daca nu vei mai dori sa receptionezi emailuri de la noi.
 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *