Sarmale in foi de varza cu afumatura

Home » Culinar » Mancare cu carne » Sarmale in foi de varza cu afumatura
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Desi multe dintre voi considera ca pregatirea sarmalelor necesita multa indemanare si pricepere, lucrurile nu stau tocmai asa. Iata mai jos o reteta de sarmale cu carne de porc si vita (ies mai light decat cele clasice, dar sunt la fel de savuroase) relativ simpla pe care o puteti incerca oricand.




Ingrediente:

    Sarmale in foi de varza cu afumatura

    Sarmale in foi de varza cu afumatura

  • 1 kg carne de porc
  • 1 kg carne de vita
  • 2 ceasti de orez (~10 linguri)
  • 4-5 cepe potrivite
  • ~2-300 gr pasta de tomate
  • Condimente dupa gust: sare piper, cimbru, boia de ardei (dulce sau iute)
  • 1-2 verze murate
  • 2 oua (optional, leaga compozitia mai bine)
  • Afumatura (costita, ciolan, piept, kaizer, etc)

Mod de preparare

  • Lasam varza intr-un bol cu apa pentru a se desara (eventual dezacri) dupa care se desface in foi si se curata de cotoare,
  • Carnea se spala, se curata de pielite si se toaca la masina. Impreuna cu aceasta tocam tot la masina si ceapa. (Multi aleg sa o caleasca in prealabil, dar personal nu ma incanta foarte tare ideea). Compozitia se amesteca impreuna cu orezul, pasta de tomate si mirodeniile. Pentru a se lega mai bine putem adauga si doua oua.
  • Umplem fiecare foaie in parte si le rulam cu grija astfel incat sarmalele sa nu se desfaca la fiert.
  • Tapetam oala (este de preferat sa aveti una cu fundul gros) cu varza tocata, dupa care asezam sarmalele in straturi. Printre ele putem pune optional bucati de afumatura ( costita, ciolan, bacon, etc), foi de dafin si cimbru. Deasupra deasemenea acoperim cu varza tocata. Adaugam apa astfel incat sa acopere sarmalele, acoperim oala cu un capac si o punem la fiert pentru 2-3 ore, avand grija ca periodic sa rasucim din cand in cand oala pentru a nu se lipi.
  • Optional, dupa ce sunt fierte, se pot da la cuptor pentru a se rumeni.

Se servesc calde, de preferat cu mamaliguta si ardei iute.



Daca iti plac articolele noastre, intra in comunitatea Demoiselle.ro inscriindu-te la NewsLetter AICI. Nu-ti fie frica, nu te vom deranja obsesiv cu mesaje! In plus, te poti dezabona oricand daca nu vei mai dori sa receptionezi emailuri de la noi.
 Robert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *