Tort diplomat cu fructe

Home » Culinar » Desert » Tort diplomat cu fructe
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Un tort diplomat reusit poate fi reteta succesului intr-o zi aniversara. Va voi prezenta o reteta simpla pe care invitatii vostri o vor aprecia cu siguranta.

Ingrediente:

Tort Diplomat cu Fructe

Tort Diplomat cu Fructe

  • Piscoturi ~200-300 de grame
  • 5 buc galbenusuri de ou
  • Esenta de vanilie (sau rom, dupa preferinta)
  • Lapte ~1/2 litru
  • Zahar ~250 de grame
  • Frisca Hulala 300 ml
  • Gelatina alimentara – 2 pliculete
  • Kiwi – 3-4 bucati
  • Portocale – 2 buc
  • Mix de fructe exotice – 1 cutie
  • Compot Ananas – 1 cutie

Mod de preparare:

  • Cele 5 galbenusuri se mizeaza impreuna cu zaharul intr-un bol pana in momentul in care se topeste zaharul, dupa care se adauga laptele si apoi compozitia se pune la fiert in aburi 10-15 minute (asezati un vas cu apa pe aragaz si bolul cu compozitia mai devreme preparata se pune deasupra, fara a exista insa contact cu fuldul cratitei cu apa) pana se ingroasa cat de cat.
  • Lasam la racit, timp in care batem frisca pe care o vom turna peste crema preparata anterior.
  • Gelatina se lasa la inmuiat circa 10 minute si apoi se pune la topit in bain-marie (baia de abur de care am amintit anterior) . Odata topita se toarna in fir subtire in crema, amestecand bine. Totodata adaugam si esenta de vanilie sau rom.
  • Aplicam o folie de plastic alimentar peste forma de tort si tapetam cu kiwi, portocala si ananas in functie de imaginatie. (Personal am ales sa tapetez cu fructe atat fundul formei cat si lateralele). Se toarna apoi jumatate din crema si se da la frigider 5-10 minute pentru a se intari.
  • Se scurge bine de zeama coktailul de fructe si se dispun uniform in forma, dupa care se toarna si restul de crema. Reintroducem iarasi la frigider ~10 minute.
  • Pasul final- se inmoaie piscoturile in zeama de fructe ramasa de la compotul de ananas si se aplica deasupra tortului diplomat. Se da la frigider cateva ore pentru a se intari.
  • Dupa ce s-a intarit suficient, punem un platou deasupra formei si intoarcem tortul, dupa care indepartam forma.

Asta e tot. Pofta buna 🙂



Daca iti plac articolele noastre, intra in comunitatea Demoiselle.ro inscriindu-te la NewsLetter AICI. Nu-ti fie frica, nu te vom deranja obsesiv cu mesaje! In plus, te poti dezabona oricand daca nu vei mai dori sa receptionezi emailuri de la noi.
 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *