10 motive pentru care ar trebui sa consumi zilnic usturoi

Home » Sanatate » Nutritie » 10 motive pentru care ar trebui sa consumi zilnic usturoi
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Cat de des mananci usturoi? Din cauza mirosului neplacut, care persista, usturoiul este, de cele mai multe ori, evitat in alimentatie.

Acesta este consumat in diferite preparate, precum condiment, fapt care ii scade proprietatile de-a dreptul miraculoase pe care acesta le are.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Stiai ca usturoiul …?

  • A inceput sa fie folosit in alimentatie inca de acum 5 000 de ani?
  • Doar in ultimii 15 ani, s-au facut peste 200 de studii care ii confirma proprietatile benefice pentru organismul uman?
  • Are efect de preventie, tratare, ameliorare a afectiunilor a peste 30 de probleme de sanatate, dintre care cele mai cunoscute sunt: cancerul in diferite forme, tuberculoza, diabetul, bronsita, astmul?
  • Este cel mai puternic antibiotic natural si cea mai studiata planta medicinala? 1 gram de usturoi = 25 de unitati de penicilina.

Cu siguranta beneficiile pe care usturoiul le-a demonstrat pana acum ar trebui sa primeze in fata mirosului sau mai putin placut pe care il are dupa ce a fost consumat.

usturoi

Desi este folosit in mod comun ca fiind un condiment in bucatarie, usturoiul este un tratament de succes pentru problemele de sanatate. Contine seleniu organic, care previne bolile cardiace, germaniu, care previne cancerul si numerosi compusi ai sulfului, benefici in reducerea tensiunii arteriale, in scaderea nivelului de zahar din sange, in eliberarea toxinelor din corp, tocmai de aceea usturoiul este un aliat de nadejde in prevenirea, ameliorarea si tratarea:

  • Gripei si racelii;
  • Cancerului: de colon, de vezica biliara, rectal, de san, de prostata;
  • Bolilor arteriale;
  • Bolilor de stomac, a digestiei lenese, a constipatiei;
  • Tulburarilor hepatice;
  • Afectiunilor aparatului genital;
  • Diabetului zaharat;
  • Astmului bronsic si a bronsitei cronice.

Chiar daca ar trebui sa fie utilizat in numeroase tratamente, consumul de usturoi devine periculos atunci cand il consumi in cantitati exagerate. Pe langa mirosul care persista in o cantitate mare de usturoi, poate cauza afectiunilor digestive si a alergiilor.

Usturoiul nu este recomandat femeilor care alapteaza, deoarece acesta schimba gustul laptelui, dar nici celor care sufera de gastrita, colita sau urmeaza sa fie supusi unei interventii chirurgicale.

Cantitata optima de usturoi pe care ar trebui sa o consumi zilnic este de 2-5 catei, in timpul mesei sau intre mese, pe post de tratament. Poti consuma usturoi sub forma cruda, pur si simplu, sub forma de mujdei, la care adaugi sare, ulei de masline si, optional, lamaie, cateva lingurite de apa. Totodata, este indicat sa il consumi sub forma de sirop, amestecat cu miere de albine sau macerat cu alcool.

Pentru utilizare externa, usturoiul trebuie maruntit si aplicat precum cataplasma. In acest fel, poti ameliora cu succes, in cazul racelilor, senzatia de tuse si gat inflamat.

Datorita numeroaselor sale beneficii in stare cruda, fara a fi preparat termic, ar trebui sa reconsideri consumul acestui aliment deosebit de benefic pentru sanatate! Mai ales ca il poti gasi usor in orice sezon, iar costurile de procurare sunt destul de mici.

 Simona

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.