Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

3 motive pentru care merita sa iti imbogatesti vocabularul

Dezvoltarea vocabularului este una dintre cele mai des trecute cu vederea modalitati de a ne imbunatati imaginea de sine. O femeie cu un vocabular bogat devine automat o buna oratoare, iar prezentarile sau interviurile pentru slujba dorita vor deveni momente mult mai putin stresante.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Exercitiile de vocabular nu sunt doar pentru elevi si studenti. Am pregatit o lista cu 3 motive puternice pentru care merita sa dedici cateva minute pe zi unor site-uri precum www.Dexonline.net.

dictionar

1. Un vocabular bogat imbunatateste abilitatile de comunicare

Abilitatile de comunicare sunt unele dintre cele mai importante atuuri ale unei femei care doreste sa isi construiasca o cariera. Femeile au in mod natural un avantaj in ceea ce priveste acest aspect, insa un vocabular bogat multiplica exponential acest avantaj.

Trebuie retinut faptul ca un vocabular bogat nu inseamna a folosi cuvinte atat de complicate incat nimeni nu le poate intelege. Un vocabular bogat inseamna a avea un dictionar de sinonime functional in minte, care permite folosirea exprimarii prin cuvintele potrivite ca nuanta pentru fiecare situatie. Puterea cuvintelor nu trebuie niciodata subestimata. Folosirea unui sinonim in locul unui cuvant uzual poate avea adesea un impact nebanuit.

2. Un vocabular bogat deschide noi perspective

Statistic vorbind, femeile tind sa citeasca mai multe carti pe parcursul vietii decat barbatii. In acelasi timp, statisticile arata ca femeile au un vocabular ceva mai bogat. Bineinteles ca aceste statistici nu se aplica la nivel de individ, exista numerosi barbati pasionati de literatura asa cum exista si numeroase femei cu vocabular sarac. Ideea din spatele invocarii acestor statistici are legatura cu faptul ca un dictionar explicativ al limbii romane nu este singura modalitate de a imbogati vocabularul.

Un exemplu asupra puterii vocabularului asupra mintii este cutremuratorul roman al lui George Orwell 1984, tabloul unei distopii in care involutia apare in urma controlului rigid al fiecarui aspect al vietii, inclusiv abilitatile de comunicare. In roman, locuitorii distopiei erau fortati sa foloseasca un nou limbaj oficial, newspeak, un limbaj sarac in vocabular in care cuvantul „libertate” (spre exemplu) nu mai exista.

Inlaturand sistematic cuvinte din vocabular, intelesul acestora se pierde, iar conceptul dispare din minte. Opusul acestui proces este de asemenea valabil, fiecare cuvant nou invatat deschide noi orizonturi si noi canale de comunicare.

3. Un vocabular bogat imbunatateste modul in care suntem vazuti din afara

Imbogatirea vocabularului trebuie sa fie un pas esential in orice proiect de dezvoltare personala. O femeie ambitioasa, care doreste sa ajunga departe in cariera aleasa, oricare ar fi domeniul, trebuie sa aiba abilitati de comunicare puternice.

Johnson O’Connor, recunoscut pentru cercetarile sale in ceea ce priveste importanta vocabularului, a studiat subiectul pentru mai mult de 20 de ani. Acesta a ajuns la concluzia ca bogatia vocabularului poate prezice succesul in cariera.

Acesta a demonstrat prin studii de caz in peste 35 de mari companii americane ca presedintii si vicepresedintii obtin in medie scoruri cu peste 50% mai mari la testele de vocabular decat sefii de echipa.

Potrivit Clickpentrufemei.ro, vocabularul poate fi imbogatit folosind un dictionar roman online de cate ori intelesul exact al unui cuvant pare neclar.

Exit mobile version