3 sfaturi pentru o colaborare excelenta cu fotograful de nunta

Home » Familie & Relatii » Nunta » 3 sfaturi pentru o colaborare excelenta cu fotograful de nunta
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Viitoarele mirese sunt adesea atat de preocupate de o lista de 1001 de detalii ce par la fel de importante incat uneori trec cu vederea ceea ce este cu adevarat important.

Bineinteles, rochia trebuie sa fie perfecta, la fel si machiajul si coafura, invitatii trebuie sa fie multumiti, muzica trebuie sa reflecte personalitatea mirilor, insa ceea ce ramane cu adevarat sunt momentele imortalizate in albumul de nunta de acel fotograf de nunta cu care urmeaza sa se colaboreze.

fotograf nunta

Alegerea fotografului nu trebuie sa fie niciodata o decizie de moment, pe baza sfatului primit de la o ruda sau un prieten binevoitor. Ceea ce unora le poate parea exceptional in materie de fotografie de nunta, poate sa fie total diferit de gusturile viitoarei mirese, iar asta pentru ca fotografia de nunta este o arta, iar simtul estetic este subiectiv si personal. Asa cum nici o mireasa nu ar lasa pe altcineva sa ii aleaga rochia, este foarte important ca fotograful cu care se lucreaza la nunta sa fie o alegere personala, bine gandita.

1. Alegerea fotografului nu trebuie lasata pe ultima suta de metri

Alegerea fotografului si videografului de nunta este adesea un aspect lasat la urma listei de “to do” a mirilor. Atunci cand se decide data nuntii, detalii precum rochia sau locatia si lista de invitati tind sa acapareze intreaga atentie a viitoarelor mirese. Aceasta este o greseala care poate afecta puternic calitatea albumului de nunta care imortalizeaza magia marelui eveniment, un moment care trece mai repede decat viitoarele mirese si-ar putea inchipui. Trebuie inteles faptul ca asa cum o locatie excelenta trebuie rezervata cu luni inainte, un fotograf nunta cu adevarat talentat are si el de obicei agenda plina cu evenimente. Pentru a evita situatia in care fotograful pe care mireasa si l-ar dori cu adevarat este ocupat in data evenimentului, rezervarea acestor servicii trebuie sa fie unul dintre primii pasi in organizarea evenimentului. Atentie insa, reversul medaliei este la fel de periculos, alegerea prea grabita a unui fotograf poate avea consecinte la fel de neplacute.

Site-uri precum WeddingStaff.ro sunt un excelent mod de a obtine o lista cu fotografi de nunta profesionisti, disponibili la data evenimentului.

2. Locatia si programul evenimentului

Poate parea ciudat ca locatia sa fie aleasa in functie de calitatea fotografilor care pot fi realizate in spatiul respectiv, insa pentru viitoarele mirese care isi doresc un album de nunta cu adevarat magic, acestea sunt detalii care pot afecta destul de mult rezultatul final. Bineinteles, un fotograf profesionist poate lucra in orice conditii de iluminare, insa cu cat lumina este in mod natural mai buna, cu atat acesta trebuie sa se preocupe mai putin de probleme tehnice si mai mult de capturarea unor instantanee cu adevarat superbe. Tot fotograful este cel mai in masura sa dea sfaturi in legatura cu tipul ideal de locatie sau in cazul in care locatia a fost deja aleasa iar lumina nu este excelenta, merita planuita o sesiune de fotografii de cel putin 40 de minute intr-o alta locatie (chiar si studioul fotografului) unde conditiile sunt excelente.

Este foarte important ca in ziua si asa incarcata a evenimentului sa se gaseasca ragaz pentru realizarea pozelor de grup fara ca fotograful sa fie grabit sau locatia aleasa pe moment. Si in ceea ce priveste acest aspect, viitoarea mireasa se poate sfatui dinainte cu fotograful aratandu-i programul general al zilei astfel incat sa se poata discuta unde se pot introduce mici sesiuni foto planuite in avans.

3. Increderea in fotograf

Este foarte important ca viitoarea mireasa sa faca tot posibilul ca orice fotograf nunta ar fi ales, acesta sa stie exact ce isi doreste si sa inteleaga ce asteptari are de la el. Pe de alta parte, stresul organizarii unui astfel de eveniment poate face viitoarele mirese sa nu realizeze cand se implica prea mult si ajung chiar sa incurce mai degraba decat sa ajute. Motivul pentru care sfatul de la punctul 1 se refera la alegerea fotografului este faptul ca, in definitiv talentul fotografului de nunta ales este ceea ce face diferenta intre un album de nunta plicticos si unul care captureaza cu adevarat personalitatea mirilor si magia momentului. Un fotograf profesionist intelege inca de la prima intalnire exact ce fel de asteptari au miresele de la fotografiile realizate in timpul evenimentului, iar adesea secretul pentru a obtine cele mai bune fotografii este cat se poate de simplu: fotograful trebuie lasat sa isi faca treaba asa cum stie mai bine.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.