4 stațiuni balneoclimatice și balneare pe care merită să le vizitezi

Home » Timp Liber » Destinatii de vacanta » Destinatii in Romania » 4 stațiuni balneoclimatice și balneare pe care merită să le vizitezi
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Știai că în România sunt 29 de localități care au statut de stațiune balneoclimaterică și 4 care sunt stațiuni balneare?

 

Unele dintre aceste stațiuni sunt considerate de interes local și altele de interes național și sunt răspândite pe tot teritoriul țării.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Care e diferența dintre o stațiune balneoclimatică și una balneară?


Există trei termeni folosiți când vine vorba despre astfel de stațiuni: cel de stațiune balneară, cel de stațiuni climatică și cel de stațiune balneoclimatică.

Statutul de stațiune e acordat prin hotărâre de Guvern, în baza unor norme legislative, ceea ce înseamnă că toate stațiunile din țară au fost încadrate într-o categorie sau alta conform caracteristicilor zonei.

Foarte simplu spus, o stațiune balneară e cea în care există resurse de substanțe minerale care s-au dovedit de-a lungul timpului benefice în tratarea anumitor boli. Termenul de climatic face referire la factorii climatici care ajută la menținerea sau ameliorarea sănătății, iar când vorbim de stațiuni balneoclimatice, ne referim la cele în care atât resursele cât și clima sunt bune pentru sănătate.

Care sunt cele mai cunoscute stațiuni din România?


 

1. Băile Herculane

 

Băile Herculane nu este doar una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din România ci și din lume, având în vedere că romanii au fost cei care i-au descoperit izvoarele sulfuroase și beneficiile lor.

Stațiunea se află în județul Caraș-Severin și poți ajunge la Herculane cu ușurință, fie cu trenul sau cu mașina.

Aici se află 15 izvoare, iar apele termale și minerale sunt recomandate pentru reumatism, afecțiuni nervoase și chiar și nutriționale.

Pe lângă tratamentele propriu-zise, aici mai poți face plimbări fie pe jos, fie cu bicicleta, ca să descoperi frumusețile zonei și istoria locului.

 

2. Băile Felix

 

Băile Felix e o stațiune balneoclimatică renumită de la noi din țară, aflată în apropierea orașului Oradea, care datează și ea de câteva sute bune de ani.

Dacă Băile Herculane reprezintă cea mai veche stațiune din România, Băile Felix este cea mai mare stațiune, având o climă moderată, cu temperaturi blânde și pe tim de iarnă.

Găsești aici atât piscine interioare cât și piscine exterioare unde te poți bucura de apele oligominerale care au între 40 și 49 de grade atunci când izvorăsc. Proprietățile acestor ape sunt benefice pentru diferite tipuri de afecțiuni reumatice și neurologice.

Ofertele de aici includ și variante de pachete all inclusive cu acces gratuit la piscină la care poți adăuga și diferite tratamente.

 

3. Băile Olănești

 

Popularitatea Băilor Olănești a crescut destul de mult în ultimii ani.

Deși este și ea o stațiune cu vechime, prima atestare oficială a fost în 1527, ca localitate, și abia în 1922 a început captarea apelor minerale din zonă.

Băile Olănești reprezintă unul dintre puținele locuri din România unde se fac și tratamente pentru desensibilizarea celor care suferă de diferite afecțiuni alergice.

Lista de afecțiuni care pot fi tratate aici este una destul de lungă, iar afecțiunile sunt diverse și pot fi tratate atât prin cure interne cât și externe.

 

4.Băile Călimănești-Căciulata

 

Aflată la 18 kilometri de Râmnicu Vâlcea, stațiunea Băile Călimănești este o stațiune răcoroasă, datorită situării la poalele Carpaților Meridionali.

Izvoarele din stațiune sunt minerale, dintre care 12 sunt atermale și 3 dintre ele sunt termale. Pot fi folosite și ele, atât în cure interne sau în cure externe.

Există două baze de tratament care au o capacitate de 6500 de proceduri pe zi și funcționează de luni până vineri între orele 8 și 15.

Deși prima impresie poate fi că astfel de stațiuni sunt destinate în special celor de vârsta a treia, ele pot reprezenta o oază de relaxare și liniște oricând și pentru cei mai tineri.

Așadar dacă sunteți în căutare de oferte de vacanță în România, stațiunile balneoclimaterice pot fi soluția potrivită.

 Enache Mihaela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.