5 lucruri ciudate, dar adevarate despre hainele barbatesti

Home » Familie & Relatii » Barbati » 5 lucruri ciudate, dar adevarate despre hainele barbatesti
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Stiati ca mansetele si manecile frantuzesti nu sunt de origine franceza? Sau ca jucatorii de polo sunt cei care au popularizat camasile barbatesti in forma pe care o cunoastem astazi?

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Am ales pentru voi astazi un set de 5 curiozitati despre hainele barbatesti, curiozitati care cu siguranta o sa va faca sa vedeti total altfel hainele pe care, poate, le aveti pe voi chiar acum.

  1. Stiati ca moda gulerelor cusute provine de la jucatorii de Polo? In timpul jocului, se intampla foarte des ca gulerul camasilor (care era uniforma obligatorie pe atunci) sa se rasuceasca si sa-i deranjeze pe jucatori, astfel ca acestia au fost nevoiti sa le fixeze cu ajutorul unor nasturi?
  2. camasa barbatiStiti acele camasi barbati despre care se spune ca ar avea maneci frantuzesti? Originea lor nu e catusi de putin frantuzeasca, ci e britanica. Acest tip de maneca era folosita de catre muncitorii care lucrau la canalul Manecii, intrucat le permitea sa-si suflece camasile pana dincolo de cot;
  3. Tocul cizmelor barbatesti de piele a fost inspirat dupa o privire atenta a labelor cainilor. Nu stiati, nu-i asa? Paul Sperry, un om care a revolutionat industria de incaltaminte, a observat cat de bine se descurca cainele sau pe  gheata si s-a decis sa incerce un design de toc asemanator, lucru care s-a dovedit a fi de un real succes.
  4. Stiati ca gaurile din pantofi nu aveau initial scopul de a permite piciorului sa se aeriseasca, ci pentru a scoate apa care intra din abundenta in lipsa drumurilor? Astazi, gaurile din pantofi nu mai au niciun rol functional, ci doar decorativ.
  5. Pe vremuri, buzunarul din partea superioara a sacourilor era folosit pentru a tine o batista. Astazi, foarte putina lume mai poarta o astfel de batista, obiceiul fiind considerat total demodat si iesit din uz (odata cu aparitia servetelelor de hartie).

 Robert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.