5 riscuri potentiale ale operatiei de marire a sanilor

Home » Sanatate » Generalitati » 5 riscuri potentiale ale operatiei de marire a sanilor
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Mamoplastia de augmentare, sau popular, marirea sanilor este o procedura care utilizeaza implantul mamar in scopul de a mari volumul sanilor pastrand in acelasi timp forma naturala a acestora.
Desigur, decizia de a apela la acesta tehnica chirurgicala este una extrem de personala, dar nu va aruncati cu capul inainte fara a cunoaste potentialele riscuri la care va puteti expune, pentru ca la urma urmei marirea sanilor presupune o interventie chirurgicala astfel incat e bine sa analizati bine raportul beneficii/risc inainte de a lua o decizie.

saniCel mai probabil chirurgul vostru va va explica in amanunt tot ceea ce trebuie stiut, dar in cele  ce urmeaza incercam sa punem pe tapet cele mai comune 5 potentiale riscuri pe care le presupune mamoplastia:

Infectia

Vorbind de o interventie chirurgicala, trebuie sa stiti ca infectia este cea mai comuna complicatie care poate aparea postoperator. Preventiv, pacientei i se vor prescrie antibiotice pentru a preveni infectarea. Din pacate insa, cazuistica raporteaza cazuri in care, datorita raspunsului negativ la antibiotice, implantul trebuie eliminat, operatiunea putand fi reluata doar dupa  tratarea cu succes a infectiei.

Hematoamele

Aparitia unui hematom (in jurul implantului sau a inciziei) este deasemenea un risc potential. De cele mai multe ori acesta este resorbit in timp, insa exista cazuri in care acesta trebuie drenat chirurgical, mai ales daca dimensiunea acestuia este considerabila.

Integritatea implantului

Desi protezele mamare folosite in prezent (atat cele cu solutie salina cat si cele cu silicon) sunt extrem de rezistente in timp, acestea nu sunt garantate for life. Exista riscul ca la un moment dat sa fie necesara o noua interventie pentru inlocuirea acestora.

Modificari de sensibilitate a mameloanelor

Deasemenea un potential risc important, sensibilitatea mameloanelor poate fi afectata in urma unei interventii de marire a sanilor. De regula aceste modificari sunt temporare.

Durerea postoperatorie

Durerea este un raspuns natural al organismului, asociata unei proceduri chirurgicale. Intensitatea acesteia difera de la organism la organism, pacientei fiindu-i prescrise analgezice si antiinflamatoare.

Multumiri pentru material D-lui Dr. Mihai Chertif, chirurg plastician in cadrul clinicii Cosmedica Baia Mare.
 Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.