Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

7 obiceiuri proaste care te impiedica sa slabesti

obiceiuri nesanatoaseIn acest caz, probabil ai o serie de obiceiuri proaste de care trebuie sa te descotorosesti urgent daca vrei sa ai succes in lupta cu colaceii inestetici de grasime. Iata mai jos un top al celor mai proaste obiceiuri care pur si simplu infraneaza efectele oricarei diete:

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Mananci prea repede


Este primul dintre obiceiurile nesanatoase la care trebuie sa renunti. Mancand la foc automat si mai ales nemasticand suficient alimentele nu faci decat sa iti ingreunezi procesul de asimilare al nutrientilor, punand un stres inutil pe intregul aparat digestiv. Incearca sa mesteci de 15-20 de ori fiecare imbucatura. Vei avea surpriza sa constati ca satietatea se instaleaza mai repede iar portia de mancare ingerata este mai mica.

Mananci cu ochii la televizor


Este o alta mare greseala pe care multe dintre voi nu o constientizeaza. Uitandu-te la televizor in timpul mesei, atentia ta este distrasa si ai tendinta de a manca mai mult. Da-i televizorului tau o pauza de jumatate de ora si acorda farfuriei din fata intreaga ta atentie.

Mananci inainte de culcare sau noaptea tarziu


Tot ceea ce vei face este sa-ti „cravasezi” inutil corpul. Este bine stiut faptul ca pe timpul noptii si mai ales pe perioada somnului majoritatea proceselor merg la flacara de veghe. Astfel digestia va fi una deficitara cu efecte imediate asupra siluetei tale.

Bei lichide in timpul mesei


Da, pentru ca ti-a spus o prietena ca un pahar de apa in timpul mesei va induce mai repede satietatea. Total gresit. Tot ce vei face este sa diluezi bolul alimentar. Astfel absorbtia nutrientilor va fi incetinita sau deficitara. Recomandarea specialistilor este sa bei un pahar de apa inainte cu cel putin 15 minute de masa.

Ai asteptari prea mari de la o dieta


Te-ai apucat de o cura de slabire dar ai senzatia ca pur si simlu acul cantarului nu se misca in ritmul dorit de tine. Ai in vedere faptul ca nu te-ai ingrasat peste noapte. Astfel ca nici nu vei reusi sa iti recapeti formele de pe o zi pe alta. 4-6 kilograme pierdute intr-o luna este mai mult decat normal (si sanatos pentru organism). Daca cumva nu reusesti sa atingi acest target, posibil ca dieta aleasa sa nu fie potrivita pentru tine.

Ai slabit dar nu iti poti mentine greutatea


Pentru a evita ingrasarea primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa incerci sa iti schimbi stilul de viata. Scapa de obiceiurile nesanatoase pe care le-ai avut si acorda o importanta sporita hranei de calitate.

Urasti miscarea fizica


Nu esti deloc anormala. Pentru majoritatea dintre noi sportul este o corvoada. Dar nu iti cere nimeni sa fii o adevarata performera. Pur si simplu incearca sa renunti la ascensor in favoarea scarilor, renunta la masina in favoarea mersului pe jos si vei constata o imbunatatiere atat a felului in care arati cat si a sanatatii tale. Incearca sa fii activa sexual. In timpul unei partide de amor dinamice poti arde cateva sute de calorii bune.

Exit mobile version