Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Acidul hialuronic, un tratament eficient anti-cearcane

Cea mai eficienta, rapida, sigura si nedureroasa posibilitate de a scapa de cearcane este acidul hialuronic. 

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Acid hialuronic

Acidul hialuronic, cel mai avansat tratament impotriva cearcanelor

Privirea intunecata, imbatranirea, oboseala sunt doar cateva dintre efectele neplacute ale cearcanelor si de cele mai multe ori toate cremele pe care le gasesti in comert nu dau efectul asteptat de catre tine. Efectele sunt mici, de durata scurta sau doar pur cosmetice. Procedura de injectare de acid hialuronic, se pare ca este metoda cu rezultate maxime la indepartarea cearcanelor. Pe langa acest lucru, metoda este foarte rapida si nu este dureroasa deloc.

Formarea cearcanelor se produce in vasele capilare, cele mai mici vase de sange care formeaza o retea in pielea ta pentru a o vasculariza. Din cauza delicatetii pielii in locul unde se formeaza cearcanele, aceasta devine transparenta. In timpul descompunerii hemoglobinei, produsele intermediare care rezulta au o culare neagra-vinetie si formeaza neplacutele cearcane.

Mostenirea genetica este deseori de vina de aparitia cearcanelor. Daca faci parte din aceasta categorie de ghinionisti, oricat de sanatos ti-ai organiza stilul de viata nu vei scapa de ele. In general la persoanele care mostenesc genetic acest lucru, cearcanele apar in tinerete.

Un alt factor care face sa apara cearcanele este inaintarea in varsta. Pe masura ce anii se aduna, pielea din jurul ochilor devine din ce in ce mai transparenta si mai subtire, iar fluxul de sange care tranziteaza aceasta zona este mai redus. Continutul de colagen si elastina din piele scade odata cu inaintarea in varsta ceea ce duce la aparitia aspectului de ochi bulbucati si a cearcanelor.

Un alt factor, pe care cred ca il cunoaste toata lumea, este oboseala si noptile pierdute. In acest caz datorita tenului palid cearcanele ies in evidenta si mai mult, pe langa faptul ca se accentueaza.

In timpul menstruatiei si a sarcinii, datorita retentei de apa, cearcanele devin mai accentuate.

Fumatul prin actiunea distructiva asupra fibrelor de elastina si colagen accentueaza si el aparitia lor. La fel si expunerea indelungata la soare care creste nivelul de melanina din piele si accentueaza cearcanele.

Umplerea cearcanelor cu acid hialuronic este cea mai sigura metoda de a combate acest simptom neplacut si frustrant. Metoda este sigura, nedureroasa si efectul dureaza 6 luni. Aceasta operatie va fi facuta de un medic specialist care stie ce sa faca si cat gel cu acid hialuronic sa injecteze.

Acest acid se gaseste in mod natural in pielea ta, tesutul conjunctiv si articulatiile osoase. El reda pielii un aspect placut, neted si proaspat pentru ca reda elasticitatea si ajuta la hidratarea ei. Problema apare odata cu inaintarea in varsta, deoarece acidul hialuronic dispare si in jurul varstei de 50 de ani, jumatate din acesta este nu mai exista in tesuturi asa ca prin injectarea lui nu faci decat sa redai corpului o substanta cu care el era obisnuit dar pe care nu o mai poate produce din cauza imbatranirii. Este o substanta sigura care nu are efecte negative, el fiind biocompatibil, natural si se resoarbe in organism. Singura inconvenienta este ca o data la 6 luni tratamentul trebuie repetat tocmai din cauza ca organismul il resoarbe.

Exit mobile version