Alhambra, Granada, Spania

Home » Timp Liber » Obiective turistice » Alhambra, Granada, Spania
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Alhambra este un complex de palate si cetati situat in Granada, Andaluzia, Spania. Acesta a fost construit in secolul al VIII-lea, initial ca o mica cetate pe ruinele unei vechi fortificatii romane, insa a fost reconstruit pe la mijlocul secolului al XIII-lea de emirul maur Mohammed ben Al-Ahmar.

Dupa incheierea recuceririi crestine in  anul 1492, cetatea a devenit curtea regala a lui Ferdinand, iar palatele au fost partial modificate in stil renascentist.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Credit Foto: Pixabay

Dupa o lunga perioada in care domeniul a fost neglija – o perioada mai lunga de 100 de ani -, in 1870 Alhambra a fost declarat monument national si s-au reluat lucrarile de restaurare. Din pacate, o mare parte din culorile originale s-au pierdut de-a lungul anilor din cauza razboaielor si restaurarilor.

Azi este o adevarata incantare sa vizitezi palatele Alhambra – se crede ca o parte din arhitectura si designul gasit in India la Taj Mahal a fost reprodus si la Alhambra.

Bolti, caligrafie araba, fantani, verdeata, vitralii, podele de marmura, tigla asezata intr-un stil complicat si statui mitice,  toate acestea impreuna creeaza eleganta si ambianta din vechea resedinta regala.

Din centrul orasului Granada pot fi vazute in mod dinstinct turnuri puternice si ziduri groase care alcatuiesc ceea ce se numeste Alcazaba. De aici, puteti avea vederi panoramice asupra orasului si a muntilor Sierra Nevada. Zidurile au fost concepute in asa fel incat maurii sa poata sa observe amenintarile din zonele inconjuratoare.

De-a lungul secolelor, cetatea a fost folosita, in principal, in scopuri militare, ca rezidenta regala, inchisoare, etc. Charles V Palace este situat intre palatele  Alcazaba si Nasrid, si a fost construit  de catolici.

Una dintre camere a fost transformata in Muzeul Alhambra, in timp ce o alta este o sala de vizionare a unor fotografii remarcabile. Va recomandam vizitarea aceastei camere plina de fotografii, situata intr-un impresionant amfiteatru.

Gradinile luxuriante si zonele umbrite pe care le puteti gasi doar la est de Alhambra, au fost de-a lungul timpului o oaza de liniste si de petrecere a timpului liber pentru regii arabi si pentru familile lor.

Fara indoiala, Alhambra este un loc vibrant si special, care merita sa il vizitati.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.