Amenajarea baii. Cum alegi obiectele sanitare ceramice potrivite

Home » Casa de vis » Amenajari » Baie » Amenajarea baii. Cum alegi obiectele sanitare ceramice potrivite
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Fie ca am construit o casa noua, fie ca am cumparat un apartament sau pur si simplu dorim sa renovam locuinta, baia este de fiecare data pe lista de amanajare.

In definitiv, fara o baie echipata corect, cu toate obiectele sanitare montate si cu finisajele necesare realizate nu se poate locui intr-un spatiu, oricare ar fi acesta.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

baie in alb si negru

Finisajele unei bai sunt mai usor de realizat, caci se reduc doar la placarea peretilor cu faianta ori mozaic, iar a podelei cu gresie sau piatra naturala. Mai nou, in acest domeniu a patruns si finisajul care utilizeaza cimentul ca suprafata finala, vopsit sau nu.

Obiectele sanitare sunt insa cele care presupun o atentie sporita, caci exista foarte multe criterii ce trebuie luate in calcul atunci cand alegem fiecare piesa in parte. Unul dintre acestea este reprezentat de materialul din acre sunt fabricate. Cele mai bune, mai rezistente in timp si mai usor de intretinut raman insa cele din ceramica, disponibile in forme si culori tot mai frumoase si cu detalii realizate cu mare finete.

Pe piata exista numeroase tipuri si modele de obiecte sanitare ceramice, cu accesorii tot mai variate, de foarte bună calitate și la prețuri foarte avantajoase, precum cele de AICI.

Alegerea lor se face mereu in functie de spatiul disponibil in baie. Daca acesta permite, pot fi montate mai multe obiecte, pe langa obiectele sanitare clasice avand sansa de a fi amplasate si corpuri de mobilier sau elemente de decor. Lavoarul ceramic poate fi montat pe o consola ce se fixeaza in perete sau pe un picior ceramic, ori poate fi incastrat intr-un corp de mobila. Aceasta din urma varianta este mult mai practica, deoarece ofera si un spatiu suplimentar de depozitare in baie, ceea ce se dovedeste de fiecare data util.

Vasul de WC ceramic – insotit sau nu de un bideu – poate avea rezervorul de apa incorporat in perete sau poate fi clasic, compact.

Daca vasul de WC si lavoarul sunt indispensabile si indiscutabile, atunci cand vine vorba despre cada sau cabina de dus apar si mai multe variante, caci fiecare are avantajele si dezavantajele sale. Acum, cabinele de dus pot atinge si ele dimensiuni mari, pot avea si cada incorporata, deci optiunile sunt si mai multe si este si mai greu de ales.

Integrarea obicetelor sanitare ceramice in pereti sau in corpuri de mobilier ofera o noua posibilitate de a crea un design aparte, permite o mai buna utilizare a spatiului si asigura un confort sporit.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.