Anthurium, Floarea Flamingo

Home » Casa de vis » Gradina » Anthurium, Floarea Flamingo
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Aceasta planta face parte din familia Araceae. Popular se mai numeste si pasarea Flamingo si este originara din Columbia, Ecuador.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

anthuriumAcest gen cuprinde circa 3000 de specii, dintre care cele mai cultivate sunt: A. andreanum, A. scherzerianum si A. chrystallinum.

  • Anthurium andreanum poseda niste frunze mari, cordiforme, de un verde inchis si lucios iar inflorescenta poate fi carmin, roz sau alba.
  • Anthurium scherzerianum are frunze alungite, putin ingrosate si creste pana la 30-40 cm, deci de talie mica. Cea mai cunoscuta este cea cu inflorescenta portocalie si cu pistilul sub forma de spirala.
  • Anthurium chrystallinum este decorativa mai ales prin frunze. Acestea sunt mari si cu nervuri albe la suprafata. Inflorescenta este de culoare verde.

Este o planta capabila sa vegeteze si sa infloreasca tot anul. Temperatura optima la care trebuie tinuta este de 18-20 de grade Celsius. Cerintele fata de lumina sunt medii dar are nevoie de o umiditate ridicata, deci trebuie udate des, chiar scaldate cu tot cu ghiveci intr-o galeata cu apa.

Se poate inmulti prin seminte sau prin despartirea tufei si marcotaj. Daca vreti sa semanati, se foloseste un substrat neutru din turba blonda sau un amestec de pamant de frunze, mranita, turba si scoarta de rasinoase. Germinarea se produce la o temperatura de 20-25 de grade Celsius si rasar cam peste 10 zile de la semanat. Problema e ca plantele infloresc doar la 1-2 ani de la semanare si doar plantele de peste 3 ani dau niste flori superioare.

La plantare, se folosesc ghivece din lut sau cosuri din material plastic. Cultura poate dura pana la 10 ani daca este bine intretinuta. Plantele se dirijeaza in repaus relativin iulie-august, prin diminuarea cantitatii de apa. O planta face cam 10-15 flori pe an din care doar jumatate sunt de calitate superioara.

Exista bacterii si ciuperci care ataca aceasta planta. Cel mai indicat este sa prevenim din timp aparitia acestora iar daca este prea tarziu atunci ghivecele in care au fost plantele afectate trebuie aruncate si se folosesc ghivece curate, dezinfectate. Plantele bolnave trebuie neaparat tratate.

Anthuriumul este o planta foarte apreciata ca floare taiata sau in ghivece, este folosita in buchete si aranjamente utilizate la decorul interioarelor.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.