Atentie soferite: a venit sezonul rece, nu uitati de anvelopele de iarna !

Home » Stiri » Atentie soferite: a venit sezonul rece, nu uitati de anvelopele de iarna !
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Odata cu venirea sezonului rece se asteapta deja primele ninsori in zonele montane si depresionare. Nu uitati ca este vremea sa va schimbati anvelopele de vara cu cele de iarna !

Este bine stiut ca siguranta in trafic primeaza, dar totodata, iata mai jos 3 lucruri pe care nu multe le cunoasteti vis a vis de anvelopele de iarna.
anvelope iarna

1. Desi legea privind obligativitatea montarii anvelopelor de iarna a intrat in vigoare la data de 1 Noiembrie 2011, nu exista o data calendaristica certa la care montarea anvelopelor este obligatorie. Nu mergeti pe tronsoane acoperite de zapada fara sa fiti echipate corespunzator pentru ca riscati amenzi usturatoare.

2. Ca tot am amintit mai sus de amenzile pe care le riscati daca sunteti surprinse in trafic de un echipaj de politie fara sa aveti anvelopele de iarna montate, trebuie sa stiti ca acestea pot fi in cuantul de 9 pana la 20 de puncte de amenda, adica, tradus in bani, intre 810 si 1800 de Lei.

3. Poate cel mai important lucru de stiut este acela ca daca pe vreme geroasa, pe drum acoperit de gheata sau polei faci un accident si nu ai montate cauciucurile de iarna, asigurarea tip CASCO este nefolositoare. Companiile de asigurari nu te vor despagubi daca masina nu era echipata potrivit legislatiei in vigoare.
 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.