Avantajele utilizării unui atomizor

Home » Casa de vis » Gradina » Avantajele utilizării unui atomizor
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Păstrarea în stare impecabilă a culturilor de legume şi fructe poate fi o sarcină provocatoare, dar poate fi dusă la bun sfârşit cu echipamentele corespunzătoare.

Dintre lucrările care asigură obţinerea de recolte sănătoase sunt  cele de prevenire şi  de combatere a bolilor şi dăunătorilor. Pentru realizarea eficientă a lucrărilor de prevenire a bolilor şi dăunătorilor se impune utilizarea unui atomizor corespunzător.

Rear view of Caucasian mature peasant in working clothes, hat and with modern pesticide spray machine on backs spraying bugs in orchard.

În rândurile următoare ne-am propus să descoperim care sunt avantajele acestui echipament dar şi cum trebuie selectat corect. Ca şi în cazul altor unelte, motosapa, masina de tuns gazon, stropitoare de grădină, şi aceste trebuie selectat în funcție de particularități, pentru a beneficia de cele mai bune rezultate.

Ce trebuie să analizezi înainte de a selecta un atomizor

Atomizorul este un dispozitiv automat de pulverizare a soluţiilor tratament pentru plante. Are aplicabilitate ridicată şi este frecvent folosit în grădini de legume, livezi, podgorii de viță de vie, culturi de plante aromatice. Substanţele incluse şi pulverizate au scopul de a bloca apariţia virozelor, a micozelor sau a bacteriozelor care pot afecta recoltele. Tot cu ajutorul atomizoarelor pot fi îndepărtaţi dăunătorii, care în unele cazuri pot produce pagube importante.

Pentru selectarea celui mai bun atomizor trebuie să se ţină cont de capacitatea rezervorului. Când suprafaţa este una redusă se poate achiziţiona un atomizor cu rezervor mediu, în cazul suprafețelor mari se impune achiziționarea şi utilizarea de atomizoare profesionale care au eficienta mult mai ridicată în astfel de cazuri.

Un alt detaliu important ce trebuie analizat este legat de debitul de pulverizare, adică cantitatea de substanţă împrăştiată pe minut. Şi distanța este un parametru important, în special când vorbim de livezi şi podgorii. Trebuie precizat că atomizoarele sunt prevăzute cu accesorii care permit reglarea distanței de lucru.

Alte aspecte ce trebuie urmărite sunt legate de puterea motorului, de autonomia pe care o oferă dar şi de dimensiunea picăturilor pulverizate. Ca eficienţa operațiuni de stropire să fie ridicată, picăturile pulverizate trebuie să fie de mici dimensiuni.

Avantajele utilizării atomizorului sunt numeroase. Cu tratamentele adecvate recoltele nu sunt compromise iar aspectul fructelor şi legumelor este unul comercial, foarte plăcut. Recoltele obţinute din culturile tratate conform indicaţiilor specialiștilor fitosanitari sunt sănătoase. Fructele şi legumele nu au viermi şi nici nu sunt afectate de mucegai, ciuperci sau alte boli.

 Enache Mihaela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.