Babele – Muntii Bucegi

Home » Timp Liber » Obiective turistice » Babele – Muntii Bucegi
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Pentru a nu fi o prezenta solitara, natura a considerat ca Sfinxul merita sa se bucure de compania placuta a unor monumente megalitice, poate, la fel de spectaculoase ca si el, prin dimensiune si simbolistica. Drept urmare, in apropiere de acesta, a creat formatiunile de roci Babele, un alt punct de atractie din Bucegi, pe care Romania il pune la dispozitie turistilor insetati de cunoasterea unor obiective inedite.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Pentru a ajunge pana la monumentele gigantice, aflate la o altitudine de aproximativ 2292, exista doua posibilitati, fie facand o drumetie pe Valea Jepilor, fie luand telecabina din Busteni. Ajuns, in fata acestor „ciuperci” din piatra, turistul mai poate face un mic popas sau se poate caza pentru mai multe zile in incinta cabanei cu acelasi nume, construita in imediata apropiere a acestora.

Geologii ar spune ca Babele sunt formatiuni stancoase din calcare si gresii, care au luat nastere ca urmare a procesului de coroziune, un fenomen natural care a contribuit la sculptarea acestor „ciudatenii”.

Istoricii ar afirma ca acestea au semnificat pentru poporul roman, figurile unor zeitati montane pe care le denumeau „Deae Veteres”, care in traducere semnifica „Zeitati antice”, in timp ce pentru turisti, „Babele” reprezinta curiozitati ale naturii, adevarate opere de arta, care merita intreaga lor admiratie.

Ca si in cazul Sfinxului, exista teorii potrivit carora mana umanului a fost cea care a condus la finisarea acestora. Bineinteles, ca si in jurul Babelor au fost tesute o serie de legende, cea mai cunoscuta fiind aceea potrivit careia in luna martie, o batrana a plecat pe munte sa isi duca la pascut turma sa de mioare. Insa, un ger naprasnic s-a abatut asupra locului, inghetand-o atat pe batrana cat si pe oile sale, pentru ca mai apoi, acestea sa se transforme in stane de piatra.

Platoul Bucegilor, cu Sfinxul si Babele sale este un cadru natural de exceptie, un loc mistic ce merita luat cu asalt de catre toti turistii fascinati de frumusetile Romaniei.

Pentru cazare in Busteni puteti cauta o pensiune sau hotel pe www.turismo.ro – portal dedicat exclusiv unitatilor de cazare din Romania, unde puteti face rezervari directe la proprietari, fara comision sau alte taxe.

Articol trimis de Eugen, cititor fidel.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.