Barfa, o solutie impotriva stresului!

Home » Sanatate » Terapii alternative » Barfa, o solutie impotriva stresului!
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Tot timpul, mai ales unei femei, i se reproseaza ca barfeste. Si ce daca? Mai ales daca acest lucru este sanatos, la propriu. Dupa ultimele cercetari s-a descoperit ca barfitul reduce stresul si te tine in forma.
Cu cat barfesti mai mult cu atat esti mai sanatoasa si mai fericita, arata studiile. Acest lucru este posibil datorita eliberarii progesteronului, un hormon feminin, care are efect direct reducerea nivelului de stres. De asemenea, se pare ca doar in cazul femeilor, barfa creste pofta de viata.

Oricum, ce reiese din statistici, este ca orice am face, cea mai mare parte a discutiilor pe care le avem este barfa. Cand discuti cu o prietena, de exemplu, ce faci? Ii explici ce mai face cutare, sau fratele, sau mama, cum se comporta prietenul tau cu tine si lista poate continua. Toate acestea sunt barfe si poti fi bucuroasa, deoarece cu cat o faci mai mult si mai des cu atat vei fi mai sanatoasa si mai fericita.

Pe langa faptul ca este un mod de a iti procura sanatatea si fericirea, barfa te ajuta sa te integrezi in societate. Este normal si esential sa vorbesti despre si cu cei din jurul tau, acest lucru facand sa dispara monotonia si pliciseala care poate aparea in cazul in care in jurul tau sunt discutate numai subiecte serioase. Daca privim barfa din punct de vedere social si psihologic, si aici este cotata bine, ne ajuta la initierea si intarirea relatiilor intre persoane.

Este bine totusi sa fii atenta la ce si despre cine barfesti pentru a nu iti face dusmani. Nu este indicat sa barfesti pe cineva doar ca sa ajungi tu sa fi privita mai bine. In acest caz persoana despre care tu ai impartasit o opinie, in momentul in care va afla acest lucru, va deveni in mod sigur un inamic al tau.

Din studii reiese ca si barbatii barfesc la fel de mult dar nu cu oricine si nu ating toate detaliile ca si femeiile. Barbatii barfesc doar cu persoanele apropiate: prietena sau sotia, familia si colegii de la servici.

Un subiect care apare deseori in discutiile noastre este cel despre vedete. Ele au devenit din cauza televizorului, internetului sau presei la fel ca si vecinii, de fapt ajungi sa cunosti mai bine o vedeta decat pe vecinul de vis-à-vis. Aceste subiecte sunt atinse cel mai des in momentul in care vrei sa pornesti o discutie cu cineva necunoscut pentru ca esti sigura ca si interlocutorul stie ceva despre acest subiect.

Despre oricine si orice, continuati sa barfiti pentru ca aceasta metoda iti usureaza modul de viata, te face sa uiti de grijile cotidiene si elimina stresul. Nu trebuie sa asculti de nimeni, barbat sau femeie, in cazul in care iti atrage atentia asupra acestui lucru pentru ca si persoana aceea barfeste la fel de mult, chiar daca inca nu isi da seama.

In concluzie barfa nu este asa de rea cum o critica toata lumea, chiar din contra iti aduce o multime de benefecii demne de luat in considerare.
 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.