Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Astenia de toamna – Simptome si Tratament

Astenia de toamna apare la toate categoriile de varsta, de la copii la batrani, si afecteaza 1 din 10 persoane. Tocmai de aceea este important sa stii cum sa ii recunosti simptomele si sa iei masuri impotriva ei.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

 

Cum se manifesta astenia de toamna? Simptome


Astenie de toamna

Daca recunosti aceste stari, nu ezita sa iei masuri! Astenia se trataeaza prin terapie si antidepresive, atunci cand esti dispusa sa accepti un ajutor specializat. Exista, insa, si o serie de remedii naturale pe care le poti incerca.

Preventia asteniei de toamna


Sunt cel putin trei masuri pe care le poti lua inainte de a alege medicamentele si care pot face o diferenta semnificativa pentru starea ta de sanatate: o dieta corespunzatoare, sport, un program ordonat de odihna.

Odata cu venirea toamnei si micsorarea zilelor, schimbarea temperaturii, slabirea sistemului imunitar, organismul are nevoie de putin ajutor pentru a face fata. O alimentatie bogata in vitamine si proteine poate face minuni. Include in dieta zilnica fructe si legume, precum dovleacul (considerat o sursa bogata de vitamine si remediu impotriva depresiilor, insomniilor, anxietatii), cerealele integrale (pentru depasirea starilor de oboseala si regasirea energiei de care ai nevoie) sau citricele (pentru cresterea imunitatii).

Nu uita de cele 30 de minute zilnice de sport care te ajuta sa te mentii in forma, sa iesi din rutina si sa iti mentii tonusul si energia. Incearca pe cat posibil sa faci miscare in aer liber, inlocuind timpul petrecut la sala cu plimbari sau alergari in parc, de exemplu.

Renunta la programul haotic si adopta un orar bine organizat care sa iti permita sa te odihnesti dupa o zi plina de activitati desfasurate la serviciu si acasa. Socializeaza! Petrece timp in compania prietenilor si a familiei!

Tratament astenie de toamna


Deoarece prin excelenta astenia de toamna este o forma a depresiei, principala forma de tratament o constituie medicatia antidepresiva (Atentie! doar la recomandarea expresa a medicului curant).

O metoda alternativa de tratament pentru astenia de toamna este fototerapia. Acesta metoda presupune folosirea unei lampi speciale care imita lumina naturala. Rezultate vizibile apar dupa un interval de 2-4 saptamani.

Exit mobile version