Ingredientele sunt naturale, iar zaharul brun poate fi inlocuit cu xylitol, daca aveti la indemana.
Ingrediente pentru briosele cu seminte de chia:
- 1 1/2 cani faina integrala
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita de sare
- 100 ml ulei de masline
- 1/2 cana zahar brun sau xylitol
- 1 iaurt grecesc 10% grasime
- 1 ou
- 2 Linguri seminte de Chia (inmuiate in prealabil)
- sucul de la 1 lamaie
- esenta de vanilie
- optional fructe deshidratate
Mod de preparare
- Cu aproximativ o ora inainte, puneti semintele de chia la inmuiat intr-un bol cu apa.
- Intr-un bol incapator vom amesteca zaharul cu uleiul de masline, iaurtul si zeama de lamaie. Se adauga oul si vanilia, se amesteca pana se omogenizeaza, dupa care se adauga compozitiei faina, bicarbonatul, semintele de chia si sarea.
- Se adauga compozitia in formele de briose si se dau la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Atentie: umpleti formele de briose doar pe jumatate, pentru ca aluatul se va umfla in timpul coacerii.
- Inainte de a scoate briosele cu chia de la cuptor, folositi o scobitoare pentru a verifica daca sunt suficient coapte.
Asta e tot. Pot fi consumate atat la micul dejun cat si in orice moment al zilei ca gustare sau desert.