Cafeaua espresso, toxica pentru organism?

Home » Sanatate » Generalitati » Cafeaua espresso, toxica pentru organism?
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Un tabiet care face parte din rutina zilnica, cafeaua este servita dimineata de un procent extrem de mare de consumatori.

Si cum de cele mai multe ori este consumata pe fuga, espressoarele castiga tot mai mult teren in fata clasicei cafea la ibric.

Pe piata de profil exista nenumarate tipuri de espressoare, pornind de la cele profesionale care rasnesc cafeaua boabe pe loc si terminand cu cele care folosesc capsule ambalate individual.

Un lucru mai putin stiut de catre consumatori este faptul ca o cafea espresso are un nivel mai ridicat de furan (produs toxic, potential cancerigen) decat cafeaua preparata traditional, lucru demonstrat de un studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Barcelona.

Rezultatele, publicate in JFC (Journal Food Chemistry) au scos in evidenta faptul ca un espresso contine intre 43 si 146 nanograme de furan, fata de 20-78 nanograme prezente intr-o cafea normala sau 14-65 in cea decofeinizata.

Explicatia acestui fenomen este consta in faptul ca in capsulele de cafea inchise ermetic, furanul, care este un produs volatil, nu se evapora.

Totusi, mentioneaza oamenii de stiinta, cantitatea de furan regasita in cafea nu este nici pe departe atat de periculoasa pentru organism. Pentru a depasi valorile considerate sigure, un consumator ar trebui sa bea cel putin 20 de cesti de espresso la capsule pe zi.




 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.