Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Calculator Indice Masa Corporala

Desi o formula de calcul generica, pentru incadrarea unei persoane intr-o anume categorie de risc, Indicele de masa Corporala poate fi o buna metoda de a afla numarul de kilograme pe care o persoana ar trebui sa le piarda sau sa le castige pentru a dobandi greutatea ideala in raport cu inaltimea sa.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Categorii de risc dupa IMC


Indice de masa Corporala

Categorii dupa Indice de masa corporala

IMC poate fi utilizat cu succes pentru stabilirea masei corporale atat la barbati cat si la femei, nefiind insa utilizata in cazul copiilor femeilor insarcinate sau a sportivilor cu o masa musculara foarte dezvoltata (ex Culturisti)

Calculator indice de masa corporala

Calculator indice de masa corporala

Asa cum bine este stiut, greutatea si starea de sanatate a unui individ sunt intr-o continua interdependenta. Asa cum o sanatate de fier are o influenta benefica asupra greutatii corporale, o masa peste limite poate avea o influenta nefasta asupra starii de sanatate.

Calculul Indicelui de masa corporala este definit de masa corporala inpartita la patratul inaltimii individuale.

Formula calcul Indice masa Corporala

O greutate peste limitele unanim admise in lumea medicala poate duce la o serie de boli grave precum:

 

Important de stiut este faptul ca un Calculator de masa corporala ofera rezultate pur informative. Indicele de masa corporala va fi utilizat doar impreuna cu alte analize specifice care pot stabili cu exactitate un potential risc pentru sanatate.

Referinte:

Exit mobile version