Calvin Klein, rebelul din Bronx

Home » Monden » Celebritati internationale » Calvin Klein, rebelul din Bronx
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

La doar 26 de ani, Calvin Klein a lansat in 1968 compania omonima, care a devenit in timpul unul dintre cele mai populare brand-uri de imbracaminte, dar si de ceasuri sau de parfumerie.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Calvin_KleinCalvin Richard Klein s-a nascut in 1942 intr-o zona rau famata a Bronx-ului, celebrul cartier newyorkez, intr-o familie de origina maghiaro-evreiasca.

Este unul dintre cei mai de succes oameni, din randul celor care nu au terminat niciodata un liceu. Da, Calvin Klein a frecventat cursurile liceului de arta din vecinatate, insa nu a terminat niciodata cursurile, fiind atras de design-ul de haine inca de la o varsta frageda. In schimb, a studiat timp de 5 ani cursurile Institutului de Moda din New York, iar in 2003 a castigat titlul de doctor onorific in moda. Pana sa ajunga totusi sa studieze la cursurile celebrului institut, el si-a facut ucenicia la atelierele lui Dan Millstein, care pe atunci se ocupa cu costume de lux pentru lumea buna a New York-ului.

Pret de 5 ani, Calvin Klein a croit haine pentru diferite ateliere de lux din New York, iar in 1968, impreuna cu Barry Schwartz (cu care impartasea o prietenie de aproape 20 de ani deja) a lansat compania CK, care actualmente isi are sediul in cea mai exclusivista zona a New York-ului, in Manhattan.

Carcatasii ar spune ca Bronx-ul a dat lumii o adevarata fabrica de designeri, intrucat pe langa Klein, tot din acelasi cartier au pornit de la 0 si Robert Denning si Ralph Lauren.

Paradoxal, astazi compania nu mai apartine creatorului ei, ci este detinuta de consortiul Phillips-Van Heusen Corp (PVH), aceeasi companie care distribuie si Tommy Hillfiger, pe langa multe alte brand-uri. Asta nu inseamna ca nu se vor mai gasi in curand tricouri Calvin Klein, ci doar ca brand-ul a fost preluat de catre o alta companie. Linia de produse vor fi raspunderea lui Calvin Klein, care este intr-o pozitie cheie on consortiul PVH. Cu alte cuvinte, chiar daca nu mai detine compania, el este inca manager-ul ei si, totodata, persoana cu cel mai greu cuvant de spus in ceea ce priveste conceperea noilor produse.

In Romania, articole vestimentare precum si celebrele parfumuri ale designerului american pot fi achizitionate online de la magazinele Readytowear sau MyCloset

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.