Care sunt factorii care declanseaza senzatia de fluturi in stomac

Home » Familie & Relatii » Relatii » Care sunt factorii care declanseaza senzatia de fluturi in stomac
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Se spune ca stii ca esti indragostit atunci cand iti dai seama ca o alta persoana este unica.

Psihologi si sociologi din intreaga lume au investit mult timp si efort pentru a afla ce declanseaza formula hormonala care da nastere fluturilor din stomac.

Concluziile la care au ajuns? Iata cateva:

  • Cu toate ca legile fizicii spun ca extremele se atrag, studiile cu privire la dragoste nu confirma aceasta perspectiva. Poate ca atat el cat si ea lucreaza pentru o afacere sau o pasiune, dar in relatiile durabile sunt implicati oameni care impartasesc aceleasi valori si caracteristici. Poate ca gusturile nu se potrivesc 100%, dar acele „potriviri” care intr-adevar conteaza in relatiile mai stabile sunt: ideologia politica, atitudinea fata de religie, precum si trasaturile personale.

  • Conteaza aspectul fizic. Dar nu asa cum credem noi. Nu ar trebui sa avem asteptari imposibile pentru iubirea vietii. Intr-un articol publicat in Evolution & Human Behaviour se sustine ca in foarte multe cupluri exista o relatie de asemanare intre parteneri si parintele de sex opus unuia dintre acestia, cum ar fi culoarea ochilor, parului sau alte caracteristici fizice.
  • Un parfum poate influenta reactia de fluturi in stomac. Coco Chanel spunea: „Parfumul este un accesoriu suprem, nevazut si de neuitat. Iti anunta sosirea si iti prelungeste prezenta dupa ce pleci.” Parfumierii spun ca exista 4 zone cheie in care sa se aplice un parfum pentru a fi mai eficient, iar studiile stabilesc ca feromonii au, de asemenea, un rol deosebit de important in atractie.
  • Gesturile atrag. Similar regnului animal, fiintele umane isi exprima superioritatea prin limbajul corpului, iar aceasta superioritate ii face mai atractivi. In plus, organismul poate prezenta, de asemenea, semne de acceptare sau respingere.
  • Proximitatea fizica duce la apropiere emotionala. Sa traiesti in apropierea cuiva cu care rezonezi va favoriza increderea. De aceea, un prieten bun poate deveni sufletul pereche.

Foto: Pixabay

Urmareste-ne si pe Google News

 Irena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.