Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Care sunt remediile pentru căderea prematură a părului? Știi ce sunt nanofibrele cu cheratină?

În rândurile următoare ne vom opri puțin atenția asupra părului rărit din cauze genetice: alopecia androgenică.  Se manifestă în proporție mai mare în rândul bărbaţilor tineri, dar și a femeilor. În cazul bărbaților poate debuta în tinereţe, se observă retragerea liniei părului și apariția unor zone de chelie, la femei apare rărirea părului. Începutul de calviţie poate lăsa urme accentuate asupra încrederii şi asupra psihicului tinerilor. Odată cu pierderea prematură a părului poate scădea încredere în sine, stima şi randamentul la locul de muncă. Mulți tineri tind să se izoleze social din pricina pierderii părului.

Ce remedii sunt pentru persoanele cu început de calviţie


Pot fi aplicate o serie de tratamente naturiste pentru creșterea rapidă a părului sau pot fi realizate modificări de alimentaţiei şi a unor obiceiuri mai puțin sănătoase. Aceste măsuri ar influența pozitiv ciclul natural de creștere a părului. Se știe că un aport mai mare de proteine ajută la întărirea rădăcinilor părului și împiedică căderea firelor, deci consumul de carne, nuci și alte alimente bogate în proteine ar îmbunătăți sănătatea părului. Sunt numeroase alte măsuri ce pot fi luate pentru a preveni căderea părului ce pot fi combinate cu tratamente medicamentoase pentru îndesirea părului. Totuși, există şi o alternativă accesibilă de cosmetizare a părului rărit și a golurilor lăsate de alopecia androgenică: nanofibre Toppik.

Trucul pentru mascarea părului rar si subțire


Nanofibrele Toppik sunt produse cosmetice care maschează efectele calvitiei, fie ea intr-un stadiu incipient sau mediu. In cazurile in care vorbim de o calvitie in stadiul avansat, in care firele de par sunt foarte rare sau lipsesc complet, acestea nu mai sunt la fel de eficiente, din cauza principiului de functionare.

Ingredientul principal, nanofibrele de cheratină naturală, sunt încărcate electrostatic iar la aplicare acestea sunt atrase de firele de par. Datorită acestui mecanism, ele practic se lipesc de firele de păr și rezistă așa până la 3-5 zile. De aceea, pentru că efectul să fie unul optim, e recomandat că părul să nu fie mai scurt de 1 cm și să nu fie foarte rar.

Sunt utile în multe situații legate de căderea părului, tocmai pentru că pot fi folosite atât de femei cât și de către bărbați. De la finisarea micilor imperfecțiuni din cauza părului subțire, mascarea eficientă a cazurilor de alopecie, la situații mai deosebite, precum aranjarea bărbii sau a unei coafuri mai speciale.

Întrebări frecvente despre nanofibrele de cheratină


Una dintre cele mai frecvente întrebări este dacă ajută la creșterea rapidă a părului. Din păcate nu, sunt niște produse cosmetice, însă care pot să ofere un rezultat impresionant, asemeni unui implant de par, în doar 30 de secunde.

Altă întrebare este referitoare la efectele negative. Fiind alcătuite din cheratină naturală, nanofibrele Toppik nu au efecte secundare. Pot fi chiar combinate cu diferite tratamente pentru regenerarea părului, până apar primele rezultate.

Și nu în ultimul rând, altă curiozitate în rândul persoanelor care află de aceste nanofire, este dacă rezultatele pe care le văd în poze sunt reale. Brandul Toppik a apărut în SUA acum mai bine de 40 de ani, timp în care milioane de bărbați și femei din întreaga lume au testat și au postat poze reale cu efectele nanofibrelor de cheratină Toppik.

Exit mobile version