Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Cât timp ai voie să ţii alimentele în congelator?

Congelarea este o tehnică nepreţuită pentru conservarea alimentelor pe o perioadă mai lungă de timp, fiind o metodă excelentă prin care se poate prelungi valabilitatea, cât şi să fie minimizată crearea de deşeuri.

Multe persoane aleg congelatoare cu sertare deoarece se pot bucura de o organizare mult mai eficientă. Un congelator vertical de acest fel poate fi cea mai bună cale prin care se pot păstra o varietate de alimente la îndemână şi la o calitate bună.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Chiar şi cei cu spaţii restrânse se pot bucura de această tehnică dacă aleg congelatoare mici, având astfel la dispoziţie posibilitatea de a-şi creşte substanţial eficienţa în bucătărie.

Cu toate acestea, cei de la Congelatoare.ro sunt de părere că este esenţială cunoaşterea duratei optime pentru păstrarea diferitelor tipuri de alimente pentru a asigura atât calitatea lor, cât şi să fie reduse riscurile pentru sănătate.

congelatoare verticale si incorporabile

Care este perioada optimă de congelare pentru diferite categorii de alimente la o temperatură de -18 C?


1. Carne

Carnea poate fi păstrată cu succes într-un congelator vertical pe o perioadă lungă de timp, însă va fi esenţial să se ia în considerare tipul, cât şi dacă este gătită sau crudă. Dacă sunt ambalate corespunzător în pungi sigilate sau în recipiente etanşe, următoarele alimente din carne vor reuşi să îşi păstreze gustul, textura şi să evite arsura de congelare:

2. Fructe şi legume

Multe congelatoare cu sertare sunt des utilizate pentru păstrarea fructelor şi a legumelor. În timp ce majoritatea legumelor îşi pot păstra calitatea pe o perioadă de până la 12 luni, fructele trebuie consumate mult mai repede, fiind indicat să fie utilizate până în 6 luni de la congelare.

3. Alte alimente

Indiferent că sunt utilizate congelatoare mici sau unele mai mari, opţiunile de alimente ce pot fi congelate sunt foarte variate. De la produse de patiserie şi lactate, până la supe şi preparate culinare deja gătite, posibilităţile sunt aproape nelimitate.

Un congelator poate fi unul dintre cei mai importanţi aliaţi dintr-o bucătărie, fiind o cale uşoară prin care pot fi conservate nenumărate alimente, fără să îşi piardă gustul sau calitatea.

Înţelegerea duratelor recomandate pentru păstrarea acestora este esenţială pentru maximizarea prospeţimii şi a asigura că valoarea lor nutriţională va rămâne neschimbată. În acest fel, orice persoană se va putea bucura în permanenţă de alimentele preferate şi va reuşi să pregătească oricând o masă delicioasă, exact aşa cum merită.

Exit mobile version