Ce este scorul Apgar?

Home » Sanatate » Generalitati » Ce este scorul Apgar?
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Dezvoltat in premiera de medicul Anestezist Virginia Apgar, scorul care ii poarta numele reprezinta un examen de rutina pe care medicul neonatolog il face nou nascutului in primul si al cincilea minut de viata.

Potrivit acestei proceduri, se acorda micutului o nota de la 0 la doi pentru urmatorii parametri: respiratie, culoarea pielii, frecventa cardiaca, tonus muscular si responsivitate.

Scor Apgar

Daca copilul primeste o nota intre 7 si 10, acestia inseamna ca s-au adaptat perfect la noile conditii de mediu. In acest caz, bebelusul nu necesita ingrijiri speciale din partea personalului medical.

De mentionat ca in cazul in care pruncul este nascut prin operatie de cezariana, nota maxima pe care medicii o vor acorda este 9. Asta nu inseana desigur ca puiul vostru nu este perfect sanatos.

In cazul notelor cuprinse intre 4 si 6 , copilul are dificultati in a respira singur. Se va proceda la aspirarea cailor respiratorii, posibil infundate cu lichid amniotic, sau, in anumite cazuri micutului i se va efectua un masaj usor.

In cazuri extrem de rare, in care bebelusul primeste un scor sub 3, medici vor apela urgent la manevrele de resuscitare, copilul avand probleme grave .

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.