Ce plante ornamentale sunt potrivite pentru caminul tau?

Home » Casa de vis » Gradina » Plante de apartament » Ce plante ornamentale sunt potrivite pentru caminul tau?
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Plantele ornamentale in ghiveci pot fi utilizate atat in interior cat si in balcoane, pe terase, de-a lungul aleilor sau in gradina.

Exista, bineinteles, diferente intre aceste tipuri de plante ce pot fi tinute afara in timpul verii si cele care trebuie pastrate mereu in interior.

Plantele in ghiveci au un rol mult mai important in mediul in care sunt amplasate, nu doar cel ornamental. Intr-adevar, ele imbraca un spatiul mai rece, ii ofera caldura si un aer mult mai placut si mai familiar, fie ca vorbim de o locuinta sau de spatiul de birou.

Ele contribuie si la relaxarea celor care le privesc si le ingrijesc, fiind cunoscut faptul ca nuantele de verde sunt benefice pentru a crea un ambient placut ochiului si relaxant. Totodata, plantele oxigeneaza aerul din interior si il purifica, contribuind astfel la starea de bine a celor din biroul sau din casa respectiva.

Ingrijirea acestor plante ornamentale in ghiveci nu este foarte complicata. Tot ce trebuie facut este sa se respecte cerintele de lumina si de umiditate. Atunci cand se achizitioneaza o astfel de planta este bine sa se ceara si cateva informatii despre ea, si sa se opteze mereu doar pentru acele specii care se potrivesc spatiului pe care dorim sa il decoram cu ajutorul sau.

yucca

Una dintre cele mai frumoase si mai usor de intretinut plante este Yucca. Aceasta are frunze lungi, lamelare, creste repede si arata foarte bine atat la birou cat si acasa. In plus, este si o planta medicinala cu proprietati foarte apreciate.

Ca si ingrijire, ea necesita lumina multa, insa nu soare direct, iar udarea trebuie facuta cu moderatie. O cerinta suplimentara este aceea ca frunzele trebuie stropite periodic cu apa prin pulverizare.

Aceleasi conditii sunt agreate si de Spatifilum sau Crinul pacii, planta ce infloreste abundent daca este stropita zilnic in perioada calda. Crotonul, planta de apartament decorativa prin frunze, este extrem de frumoasa si usor de intretinut, ideala pentru un apartament obisnuit.

Pentru cei ce vor sa se bucure de aspect, dar sa purifice si aerul din interior cele mai bune alegeri sunt palmierul, cu un aspect impozant, cu frunze mari si foarte bogate, ficusul – care are cerinte minime insa este foarte bun pentru a curata aerul de toxinele pe baza de formaldehide, Dracena – foarte populara si foarte decorativa, dar chiar si iedera, care elimina mucegaiul din incapere.

Plantele ornamentale in ghiveci, pentru exterior, presupun conditii speciale pe timpul iernii, si de aceea trebuie protejate atat in partea de radacina, cat si tulpinile aeriene.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.