Ce reprezinta remisia cancerului?

Home » Sanatate » Generalitati » Ce reprezinta remisia cancerului?
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Multe persoane par sa aibe o definitie distorsionata si incorecta asupra termenului "remisie", avand in vedere ca este folosit adesea in legatura cu cei care sufera de cancer.

In mod normal, oamenii par sa creada ca intrarea in remisie inseamna ca pacientul este tratat cu succes si se afla in siguranta.
Cu toate acestea, conform Societatii Romane de Cancer, remisia cancerului este o perioada de timp in care cancerul raspunde la tratament si se afla sub control.

Intr-o remisie completa, toate semnele si simptomele maladiei dispar. Remisia completa poate dura cativa ani si poate fi considerata o vindecare.

Remisia cancerului

Deci, o persoana care intra in remisie, nu prezinta nici un simptom sau semn al cancerului. Nu conteaza cate celule canceroase se fortifica si cresc in organismul pacientului; atat timp cat nu cauzeaza semne si simptome, pacientul este in remisie.

Desi este cam ciudat, nu se discuta despre modalitatile traditionale de tratare a cancerului legate de prelungirea vietii pacientului. Si nu se discuta prea mult nici despre calitatea vietii pacientului. Aceste doua concepte nu sunt mentionate atunci cand se vorbeste despre remisia cancerului la un pacient.

In limbajul obisnuit, remisia cancerului presupune o diminuare a dimensiunii tumorii canceroase sau o schimbare la nivelul markerilor tumorali. Markerii tumorali sunt substante, de obicei proteine, produse de corp ca raspuns la cresterea canceroasa a tesuturilor. Cu toate acestea, o mare parte din markeri se gasesc si in conditiile in care cancerul nu exista, nefiind o metoda foarte exacta de diagnosticare a acestuia.

Terapiile traditionale au succes in privinta diminuarii tumorii si reducerii concentratiei markerilor tumorali. Din acest motiv, remisia cancerului este folosita pentru a indica reusita unui tratament. Remisia nu presupune neaparat faptul ca pacientul nu va muri. Se considera ca un pacient a fost tratat cu succes impotriva cancerului, chiar daca, spre exemplu, el moare de pneumonie. In ciuda faptului ca pneumonia a fost fatala doar din cauza terapiilor anti-cancer, daca remisia cancerului s-a inregistrat, atunci tratamentul a avut succes.
 Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.