Ce schimbări trebuie să faci în rutina de îngrijire a tenului, pentru a-i menține sănătatea în timpul toamnei

Home » Beauty » Ten » Ce schimbări trebuie să faci în rutina de îngrijire a tenului, pentru a-i menține sănătatea în timpul toamnei
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Sunt multe de care să te entuziasmezi la debutul toamnei, dar, pe măsură ce vremea se schimbă, se modifică și felul în care pielea ta reacționează la noile temperaturi.

În timpul verii, există adesea mai multă umiditate menține hidratarea în piele și îi protejează bariera naturală. În lunile mai reci, aerul devine mai uscat în interior, odată cu funcționarea încălzitoarelor. Când pielea începe să-și piardă umiditatea, bariera poate fi perturbată, provocând sensibilitate crescută, uscăciune și iritație.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Schimbarea rutinei de îngrijire în această perioadă nu este doar un moft, ci o decizie esențială pentru menținerea sănătății pielii pe tot parcursul anului. Iată câteva schimbări pe care să le faci, pentru ca pielea ta să facă față noilor condiții:

Hidratează cu elastină, colagen sau aloe


Dacă ai tenul sensibil sau suferi de afecțiuni precum psoriazisul sau eczema, e posibil ca în această perioadă să experimentezi o senzație de arsură sau hipersensibilitate în timpul tranziției anotimpurilor. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să îți hidratezi și hrănești pielea cu uleiuri esențiale, seruri și creme. Folosește produse cu elastină și colagen, pentru a ajuta procesul de recuperare și apelează la produsele pe bază de aloe vera, pentru a calma și hidrata în profunzime tenul.

Optează pentru o cremă mai densă


Din cauza schimbărilor de mediu, trecerea la o cremă hidratantă mai densă înainte de culcare este importantă. Trebuie să compensezi schimbarea oferindu-i mai multă umiditate pielii și stimulând reținerea acesteia. Alege o formulă hidratantă, care nu irită și nu încarcă pielea.

Nu uita de hidratarea buzelor și a pielii din jurul ochilor


Dacă aceste două lucruri nu făceau deja parte din rutina ta de îngrijire a pielii, ar trebui să le introduci măcar în lunile mai reci. Așa cum o formulă mai densă îți va hidrata mai bine pielea în această perioadă, folosirea unui balsam de buze și a unei creme de ochi te va feri de orice probleme de deshidratare, iritații și chiar microleziuni.

Redu retinoizii și rărește exfolierea


E important să reduci utilizarea exfolianților și a retinoizilor – motivul pentru această schimbare are, din nou, de-a face cu natura mai uscată și mai rece a mediului. Umiditatea și temperaturile calde atenuează efectele iritante ale retinoizilor și exfolianților topici, însă nu mai beneficiezi de aceste condiții în sezonul ploios și în cel rece.

Continuă să folosești protecția solară


Chiar dacă radiațiile UVA și UVB sunt mai puternice în timpul verii, acestea sunt prezente în toate cele patru anotimpuri. Protecția solară ar trebui folosită în orice moment al anului, deoarece în general ajută la scăderea radiațiilor UV care pătrund în piele. Radiațiile UV accelerează și cresc riscul de cancer de piele și provoacă îmbătrânirea prematură a tenului. Este recomandat să folosești zilnic o cremă cu SPF 30 sau mai mult.

Adaugă vitamina C în rutina de îngrijire


Vitamina C are o dublă sarcină în lunile mai reci și ajută la combaterea razelor SPF care nu sunt complet blocate de protecție solară. De asemenea, uniformizează pigmentarea pielii, ceea ce ajută la creșterea producției de colagen, rezultatul fiind un ten mai luminos.

Investește într-un umidificator de cameră


Deși e ultimul lucru pe care l-ai asocia intuitiv cu rutina de îngrijire, dermatologii sugerează că folosirea unui umidificator în timpul toamnei și al iernii te poate ajuta să menții un nivel optim de umiditate în locuință și, implicit, la nivelul pielii. Tenul tău interacționează constant cu aerul; cu cât ai parte de mai multă umiditate, cu atât îi va fi mai bine și pielii tale.

Foto: Freepik

 Enache Mihaela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.