Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Ce trebuie sa stii inainte sa incepi sa iti faci cosmetice in casa?

Unul dintre motivele pentru care acestea au devenit tot mai utilizate este acela ca ofera rezultate foarte bune, eliminand ingredientele nocive din compozitie, dar la fel de important este ca presupun costuri reduse.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Adesea, ingredientele necesare sunt chiar in bucataria noastra!

Sapun natural home made

Sapun natural home made

Cu toate acestea, inainte de a incepe sa le preparati, ar trebui sa stiti cateva lucruri care sa va ajute:

Ce ingrediente naturale sunt potrivite pentru tipul tau de ten?

Este indicat sa te documentezi temeinic in privinta ingredientelor naturale potrivite pentru pielea ta, spune Dana Ciobotar, artizan de cosmetice naturale Le Bonton. Pentru tenul sensibil, de exemplu, foarte benefice sunt mierea, apa de albastrele sau uleiul de argan. In cazul tenului cu tendinta de ingrasare, utile sunt ingrediente precum argila, cafeaua sau uleiul de jojoba, care ajuta la reechilibrarea pH-ului pielii, adauga aceasta.

Exista o multime de articole pe site-uri de specialitate, carti dedicate subiectului sau specialisti in domeniu.

Cum combini sau folosesti ingredientele?


E bine de stiut ca lamaia, de exemplu, nu trebuie aplicata direct pe piele, pentru ca sucul sau e un pic prea astringent si poate avea un efect agresiv cu pielea. De aceea, e bine sa o diluezi cu ajutorul altor substante: apa florala, lapte, miere. Mai mult, nici scruburile naturale (zat de cafea, zahar brun, tarate) nu se folosesc ca atare, pentru ca pot zgaria pielea. De aceea, trebuie combinate si ele cu alte ingrediente cremoase (poti alege fie miere, fie ulei de masline sau iaurt ori smantana – chiar si gelul de dus pe care il folosesti in mod normal e o optiune).

La ce temperatura se incalzesc ingredientele?


Daca vrei spre exemplu sa iti prepari un unt de corp, elementele de baza (care pot fi uleiuri in stare solida, cum ar fi uleiul de cocos sau cel de cacao) trebuie incalzite in prealabil. De obicei, e suficient sa ajunga la 24-25 de grade Celsius, cat sa se topeasca. Nu e indicat sa ajunga la o temperatura prea ridicata, pentru ca risti ca rezultatul final sa nu aiba proprietatile pe care le doresti.

De asemenea, ai grija ca recipientele pe care le folosesti sa fie curate, fara urme de detergent, si apoi nu uita sa le pastrezi in locuri uscate si racoroase.

Exit mobile version