Cele mai în vogă colecții de tapet pentru decorarea interiorului

Home » Casa de vis » Amenajari » Cele mai în vogă colecții de tapet pentru decorarea interiorului
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Un tapet de calitate va îmbrăca întotdeauna diferit pereții față de orice tip de vopsea, tencuială sau panouri cu diverse teme specifice pe care le-ai alege în amenajarea unei camere.

Tapetul reprezintă o artă în sine, iar noile trenduri folosesc ramele decorative pentru a îl încadra frumos acolo unde este montat.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Modele de tapet în tendințe recomandate de designeri


Anul acesta este disponibilă o gamă vastă de tipuri de tapet din care ai libertatea să alegi, de la printuri florale, la motive art deco ce înfrumusețează estetic orice încăpere. În vogă sunt elemente florale foarte mari, texturi metalice sau combinate cu diverse feluri de materiale cum este pielea ecologică de exemplu, accesorizări renascentiste opulente, cele cu efect de marmură, desene tropicale îndrăznețe, peisaje din natură sau imagini abstracte.

Tapetul de colecție


Tapetul realizat în diferite tematici te ajută să găsești ceea ce se potrivește cel mai bine în casa ta. Odată ce ai hotărât pe ce idee vei merge în amenajarea spațiului, ai libertatea de a alege exact modelul și culoarea care consideri că se vor potrivi. Dacă vrei un tapet de inspirație abstractă, vei alege detalii specifice ca dungi, figuri geometrice sau alte imprimeuri interesante. Contează și mărimea camerei, un desen cu linii verticale va crea un cadru mai mare, iar unul cu dungi orizontale va micșora o odaie cu un tavan prea înalt.

Modele inspirate din natură


Când vorbim despre tapet, cel mai important trend al anului are în centru natura în toate formele sale. Cu detalii din fauna sau flora, aceasta a devenit din ce în ce mai prezentă în casele noastre prin adoptarea a diverse materiale sau culori în nuanțe de albastru sau verde. Ne-am dorit cu toții să o aducem mai aproape de sufletul nostru în urma situației speciale care ne-a obligat să stăm mai mult în interiorul casei din ultimii ani. Versatilitatea acestei vaste teme este unică pentru că o poți combina cu tipare geometrice, idei inspirate din cultura asiatică, motive nautice, tipare vintage sau chiar într-un mod original prin modele existente acum sute de ani.

Linii minimaliste


Pentru un stil simplu, luminos și perfect funcțional nu ai nevoie de multe elemente secundare sau accesorii multiple. La o casă decorată pe baza acestui principiu este recomandat să folosești o paletă restrânsă de culori și materiale, ce păstrează o anumită continuitate și generează la final un aspect omogen. Formele geometrice, abstracte sau hologramele realizate pe computer au căpătat din ce în ce mai multă popularitate și au fost împrumutate ulterior și în estetica designului de interior.

Textura este foarte importantă când vine vorba de stilul minimalist. Modele de tapet interesante ce imită marmura conferă o notă luxoasă și opulența interiorului, iar cele cu textura de cărămidă, beton sau piatră vor oferi o nouă dimensiune întregii case. Printurile cu forme, culori primare sau desene geometrice sunt ideale dacă dorești un interior aerisit și simplu unde să domine un stil relaxat și funcțional.

Alegerea tapetului pentru decorarea casei îi va asigura întotdeauna un design deosebit și original care se va potrivi perfect personalității tale!

 Enache Mihaela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.