Cheile Zanoagei – o gura de aer curat pentru trup si suflet

Home » Timp Liber » Obiective turistice » Cheile Zanoagei – o gura de aer curat pentru trup si suflet
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Undeva in masivul Bucegi, pe Valea Ialomitei, in localitatea Moroeni, se afla Cheile Zanoagei, un relief calcaros cu importante nuante de erodare, ce se intinde pe o suprafata cam de 1 km.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Purtand si numele de Rezervatia a III-a a Bucegilor, potrivit portalului de stiri din Targoviste targoviste.info, acestea fac parte din cele 150 de hectare ale Rezervatiei naturale Zanoaga. Aici veti fi intampinati de o microclima calda, intalnita de altfel destul de mult in zona sud-mediteraneeana, acest lucru datorandu-se modului de dispunere a stancilor care dau posibilitatea luminii solare sa intre si sa incalzeasca zona.

Bucegi - Cheile Zanoagei

Odata ajunsi aici, veti fi martorii unui peisaj de-a dreptul  mirific, la care contribuie foarte mult si diferentele de nivel strabatute de raul Ialomita cat si de inaltimea acestora mare de 200 m si de vegetatia imbelsugata de aici.

Unul din traseele care duc aici incepe de la Cabana Scropoasa, pe un drum ce trece prin Valea Ialomitei, iar daca sunteti mai aventurosi din fire, va puteti incumeta la un traseu care porneste din campingul Zanoaga si, mergand pe un podet din lemn, o sa dati de poarta care face intrarea in chei.

Aici o sa aveti o surpriza imensa cand veti vedea cei doi pereti de stanca  uriasi, taiati in cel mai mic detaliu si cu multa precizie de apa moale de aici care, in milioane de ani, a putut sa dea naturii romanesti aceste chei spectaculoase, de-a dreptul.

Nu este un drum foarte dificil de urmat, dar care necesita totusi putina atentie. Este format pe trei sferturi din piatra si doar un sfert din pamant, ceea ce face din acesta un drum extrem de anevoios, mai ales atunci cand exista riscul ca pietrele sa fie ude.

Traseul in sine nu dureaza mai mult de o ora jumatate, dupa care veti putea surprinde cu ochii vostri niste stanci uriase, mirifice, care va vor taia respiratia. Printre ele veti vedea cum curge apa si cum aceasta formeaza adevarate cascade.

Fiind o adevarata gura de oxigen, atat pentru trup cat si pentru suflet, consideram ca aceste chei va vor da posibilitatea de a avea o excursie relaxata si perfecta, chiar si pentru o zi.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.