Ciocanele de pui cu ciuperci la cuptor
Un fel de mancare destul de „light”, ciocanelele de pui cu ciuperci la cuptor sunt un preparat extrem de usor si de rapid de preparat.
Urmareste-ne si pe Google NEWS
Ingrediente:
- 12 ciocanele de pui
- 1/2 kg de ciuperci proaspete
- 1 ardei gras
- 2-3 cartofi potriviti
- 2 cepe
- sare
- piper
- 20-30 ml ulei de masline
- cimbru (optional)
- pasta de tomate (optional)
Mod de preparare:
- Ciocanelele se condimenteaza dupa gust si se aseaza in tava
- Se adauga apoi ciupercile intregi, curatate de pielita, ardeiul gras taiat fasii, cartofii si ceapa (taiata in 4).
- Se stropesc ingredientele cu uleiul de masline si se adauga o cescuta de apa. (Se pot pune si cateva linguri de pasta de tomate)
- Se da la cuptor 30 min, acoperind tava cu folie de aluminiu. Dupa o jumatate de ora se scoate folia de aluminiu si se mai lasa aproximativ 15-20 min pentru a se rumeni.
- Ciocanelele se servesc ca atare sau stropite cu un sos de smantana