Un fel de mancare destul de „light”, ciocanelele de pui cu ciuperci la cuptor sunt un preparat extrem de usor si de rapid de preparat.
Ingrediente:
- 12 ciocanele de pui
- 1/2 kg de ciuperci proaspete
- 1 ardei gras
- 2-3 cartofi potriviti
- 2 cepe
- sare
- piper
- 20-30 ml ulei de masline
- cimbru (optional)
- pasta de tomate (optional)
Mod de preparare:
- Ciocanelele se condimenteaza dupa gust si se aseaza in tava
- Se adauga apoi ciupercile intregi, curatate de pielita, ardeiul gras taiat fasii, cartofii si ceapa (taiata in 4).
- Se stropesc ingredientele cu uleiul de masline si se adauga o cescuta de apa. (Se pot pune si cateva linguri de pasta de tomate)
- Se da la cuptor 30 min, acoperind tava cu folie de aluminiu. Dupa o jumatate de ora se scoate folia de aluminiu si se mai lasa aproximativ 15-20 min pentru a se rumeni.
- Ciocanelele se servesc ca atare sau stropite cu un sos de smantana