Ciorba de pui a la grec

Home » Culinar » Supe si ciorbe » Ciorba de pui a la grec
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Dupa ce am sosit din concediul petrecut in Creta, am tot cautat sa prepar o ciorba de pui a la grec . Recunosc ca am mai incercat sa prepar aceasta ciorba insa nu mi-a iesit niciodata atat de gustoasa cum a iesit acum. O sa scriu reteta mai jos pentru cei ce doresc sa o incerce. Prepararea dureaza aproximativ 45 de minute.

Ingrediente:

  • 1,5 kg carne de pui,
  • doua cepe mici, sau una mai mare,
  • 3 morcovi,
  • cateva fire de pastarnac,
  • putina telina,
  • 3 foi de dafin,
  • aproximativ o jumatate de cana de orez,
  • lamai,
  • 3 galbenusuri de ou,
  • cca 170 ml de smantana,
  • marar si patrunjel verde sau congelat,
  • sare, piper (dupa gust).

 

Mod de preparare:

  • Am pus intr-o oala cca 4-5 L apa cu sare in care am fiert puiul portionat, adunand spuma ori de cate ori a fost nevoie.
  • Am adaugat apoi zarzavaturile si legumele tocate marunt, impreuna cu foile de dafin.
  • Am lasat asa sa fiarba, la foc mic, apoi am turnat orezul ales si spalat in prealabil.
  • Intre timp, intr-un castron am pus galbenusurile si zeama celor 3 lamai, batand bine cu ajutorul unei furculite, apoi am adaugat smantana.
  • Am luat un polonic din ciorba si am pus in castron peste galbenusuri, omogenizand totul, apoi am turnat in oala.
  • Am adaugat sare si piper dupa gust si am presarat verdeata. Am mai lasat 10 minute sa fiarba apoi am saltat oala de pe foc si am dat ciorba la racit.

Articol trimis de Angela Iancu, cititoare fidela.




 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.