Aceasta ciorba de pui are un gust excelent si se poate servi cu ardei iute sau cu un surplus de mujdei de usturoi. Iata cum se prepara:
Ingrediente:
500 g piept de pui
- 1 morcov
- 2 cartofi
- 1/2 ardei rosu + 1/2 ardei verde
- 1 ceapa
- 1/2 cana orez
- 100 ml de smantana (optional)
- Usturoi
- Patrunjel verde dupa gust/ tarhon pentru cei care indragesc gustul
- Sare si piper
Mod de preparare:
- Ardeiul si ceapa se toaca foarte marunt. Morcovul se da pe razatoare sau se poate taia rondele ( fiecare face dupa cum ii place ) si cartofii se taie cubulete.
- Toate acestea se pun la fiert in apa iar cand au fiert pe jumatate se adauga pieptul de pui gata taiat cubulete. Spre final se adauga si orezul.
- In timp ce ciorba inca fierbe se curata usturoiul si se piseaza. Se pune intr-un bol si se amesteca cu un polonic de ciorba, abia pe urma se toarna in oala.
- Se fierbe ciorba bine si se opreste focul. Dupa 5 minute de la oprirea focului se adauga (optional) si smantana. Motivul pentru care o adaugam dupa ce s-a stins focul este pentru ca asa isi pastreaza consistenta. Daca nu esti fan smantana, poti sari peste acest pas.
- Se adauga apoi patrunjelul sau tarhonul taiat fin.
- Se pune capacul pentru a lasa verdeturile sa infuzeze.