Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Coasta Amalfi – descopera frumusetile Italiei

Seamana cu un balcon suspendat si este situata intre marea Tireniana si poalele muntilor Lattari.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Amplasata intr-un mediu unic datorat caracteristicilor topografice, aceasta ofera un superb peisaj mediteranean cu o enorma valoare culturala si naturala si o interesanta evolutie istorica.

Coasta Amalfi

Intreaga zona se intinde pe 11231 de hectare, intre Golful Napoli si Golful Salerno, si cuprinde 16 comune splendide: Amalfi, Atrani, Cava de ‘Tirreni, Cetara, Conca dei Marini, Furore, Maiori, Minori, Positano, Praiano, Raito, Ravello, Sant’Egidio del Monte Albino, Scala, Tramonti si Vietri sul Mare.

Orasele si satele de pe Coasta Amalfi se deosebesc unele de altele, fiecare avand propriile sale traditii si particularitati care le fac singulare si unice. Cu toate acestea, toate sunt caracterizate prin prezenta unor monumente arhitectonice unice.

Pe drumul care ajunge in satul Furore, se pot vedea case fermecatoare din secolul al VI-lea, caracterizate de acoperisuri boltite si albe. O alta bijuterie de-a lungul Coastei Amalfi este localitatea Minori, perceputa drept un Eden al locului pentru climatul sau proaspat si aerisit.

Caracteristica arhitecturii din Amalfi este cea siciliana. Domul Sant’Andrea Apostolo este un exemplu perfect. Reconstruita in forme baroce in secolul al XVII-lea, aici se afla si  o manastire, Chiostro del Paradiso. Domul este unul dintre cele mai vizitate monumente de pe Coasta.

De asemenea,  Sentiero degli Dei sau „Drumul zeilor” este un loc care trebuie vizitat. Traseul incepe in Bomerano, un sat din munti aflat intre Sorrento si Amalfi. Pe tot parcursul drumului, care poate dura 4-5 ore, veti vedea vii, pesteri, un defileu si peisaje impresionante.

Conca dei Marini este o alta bijuterie de pe Coasta Amalfi. Aceasta este destinatia preferata de numerosi oameni celebri. Tot aici se poate admira Grota de Smarald. Aceasta pestera este un golf de coasta unde se pot vedea cele mai spectaculoase culori oferite de natura.  Grota pare sa existe doar pentru a uimi oamenii care o viziteaza.

Exit mobile version