Copilul tau este dependent de calculator? Iata cum trebuie sa procedezi!

Home » Familie & Relatii » Copilul Tau » Copilul tau este dependent de calculator? Iata cum trebuie sa procedezi!
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Iata ca traim intr-o era in care computerul personal este primul element la care ne gandim atunci cand ne raportam la viata sociala. Mai mult decat atat, odata cu aparitia retelelor sociale de tip Facebook, s-a dezvoltat un nou fel de interactiune interumana de tip virtual.

Oamenii nu mai au aceeasi placere de a se vedea fata in fata si prefera sa comunice intre ei trimitandu-si mesaje pe Facebook sau pe oricare alta retea sociala la moda in aceasta perioada.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Ceea ce este si mai grav este ca aceasta trasatura a inceput sa prinda amploare si in cazul copiilor. Copiii din ziua de astazi nu mai apreciaza jocurile clasice ce implica miscare fizica, preferand sa stea toata ziua in fata computerului.

Desi are avantajele lui, computerul poate deveni un mare pericol pentru acei copii incapabili de a deosebi binele de rau. In primul rand, vorbim despre pericolele legate de intimitatea celor mici, acestia putand sa devina foarte usor prada pedofililor.

Ce putem face pentru a preveni aceste pericole? In primul rand, trebuie sa restrictionam accesul copiilor nostri la computer in anumite momente ale zilei. Desi „internet cu portia” suna a o metoda invechita din punct de vedere a mentalitatii, ea poate deveni extrem de utila in cazul in care avem parte de niste copii insistenti ce nu inteleg „de vorba buna”.

Astfel, pentru a restrictiona accesul copiilor pe anumite site-uri, putem sa instalam programe care baneaza automat paginile cu caracter pornografic sau chiar retelele sociale atat de periculoase in cazul celor prea mici pentru a avea discernamant si putere de decizie.

O alta metoda utila este banarea anumitor site-uri direct din software-ul routerului dumneavoastra de internet. In cazul in care discutam despre o interdictie totala de pe internet, putem oricand sa schimbam parola de la WiFi, astfel incat copiii nostri sa nu mai aiba acces la internet cand nu se afla sub supravegherea noastra.

In definitiv, dependenta copiilor nostri de calculator se rezuma la un singur lucru, si anume la internet, iar daca conexiunea la internet dispare, cu siguranta ca interesul copiilor pentru calculator va scade si el, intrucat copiii zilelor noastre se pare ca nu reusesc sa gaseasca o alta intrebuintare computerului daca acesta nu este conectat la o sursa de internet, toate jocurile, relatiile sociale, serialele, desenele animate, fiind de gasit numai si numai pe internet.

Cu toate astea, noi nu credem ca restrictia totala este de bun augur, intrucat, oricat s-ar crede, traim intr-o lume ce nu mai poate exista fara conexiunea la internet, astfel, trebuie sa ne obisnuim copiii sa poata sa existe.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.