Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Culorile vestimentatiei si ce spun ele despre tine

In anumite momente din viata ta trebuie sa stii sa contracarezi situatiile in care esti antrenata prin culorile pe care te hotaresti sa le porti. Culorile hainelor pot sa influenteze in mod benefic starea ta psihica si spun multe despre tine si stilul tau de viata.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Cunoscand codul culorilor poti sa transmiti exact ce doresti persoanelor din jurul tau sau poti sa iti cunosti interlocutorul mai bine observand doar ce paleta cromatica etaleaza prin vestimentatia lui.

Despre culorile inchise se zice ca emana putere, vointa si forta mentala.

Albul, cum era de asteptat, reprezinta puritate si inocenta. Persoanele care prefera albul in vestimentatia lor, se fac remarcate prin tarie de caracter, diplomatie, sunt sufletiste, generoase si sunt adeptele unui stil simplu de viata.

Galbenul este culoarea celor veseli, el stimuleaza sistemul nervos central, sistemul limfatic si nervul optic. Cei care prefera galbenul sunt plini de viata, sensibili dar si timizi uneori, au o sanatate fizica si mentala de invidiat, dar pot cadea in extrema egoismului. Galbenul mai poate trada gelozie, nesiguranta si este purtat de cei in cauza tocmai pentru ca ii ajuta sa isi refaca increderea. Galbenul si auriul ajuta la bunastarea corpului si mintii in acelasi timp.

Verdele este culoarea tonifianta, preferata de cei prietenosi, perfectionisti si autoritari. Aceasta culoare reduce stresul si neliniseta sufleteasca. Cei care combina nuante de verde cu cele de galben sau auriu sunt persoane duplicitare si vor prezenta totul in lumina favorabila lor.

Rosul face casa buna cu persoanele impulsive si irascibile, stimuleaza vointa si curajul, incalzeste si activeaza. In ciuda personalitati debordante, persoanele care poarta rosu sunt foarte rationale. Femeile care prefera rosul sunt pasionale si traiesc clipa de cate ori au ocazia.

Portocaliul este culoarea celor ambitiosi, si care radiaza de bunatate. Aceasta culoare are rolul de a fi un stimulent respirator si sexual si ajuta la invatarea fluxului nou de informatii. Energia acestei culori transmite veselie si optimism. Alaturi de rosu, portocaliul face parte din categoria culorilor sexi.

Rozul este culoare copiilor, a celor care nu s-au maturizat inca, dar in acelasi timp da senzatia de relaxare si confort. Adultii care utilizeaza in tinutele lor aceasta culoare vor sa copilareasca si sa retraiasca cat mai mult bucuria copilariei. Capacitatea acestor persoane de a lua decizii este mai scazuta si sunt obsedate de propria persoana.

Albastrul da senzatia de liniste si pace, relaxare, creste imunitatea organismului tau si usureaza regenerarea celulara. Denota incredere, sinceritate si devotament, incercand tot timpul sa se perfectioneze intr-un anumit domeniu de activitate. Persoanele care poarta aceasta culoare sunt de multe ori dezamagite pentru ca in tot ceea ce fac pun mult suflet.

Violetul este culoarea romantismului, stimuleaza creativitatea, iar persoanele care prefera violetul traiesc intr-o lume fantastatica, a lor.

Negrul iti spune despre persoana care-l poarta ca prefera singuratatea, misterul si necunoscutul. Cu toate ca sunt persoane tacute, destul de greu abordabile, in momentul in care vei reusi sa-i cunosti, iti vei da seama ca sunt persoane devotate. Negrul are rol in amplificarea energiilor corpului uman, dar este indicat sa fie folosit in combinatie cu alte culori deoarece poate induce stari de depresie si tristete.
.

Exit mobile version