Cum alegi cea mai buna hota pentru bucatarie?

Home » How To » Cum alegi cea mai buna hota pentru bucatarie?
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Bucataria, locul in care pregatim mancaruri delicioase pentru familie si prieteni este in acelasi timp si locul in care de cele mai multe ori servim si masa. Daca mirosul de mancare buna ca la mama acasa nu se compara cu nimic, la fel de adevarat este si faptul ca prea mult miros strica.
Hota este asadar un aparat electrocasnic ce nu mai lipseste deja de multi ani din aproape nicio bucatarie, cu atat mai mult cu cat casele noastre au tot mai des un plan deschis, in care bucataria si livingul sunt comune.

Cum alegem insa cea mai buna sau mai potrivita hota pentru noi?

Criteriile sunt multe, si tin de numarul de motoare, de capacitatea de absorbtie, de dimeniuni, pret, brand, nivel de zgomot, design, etc.

Numarul de motoare. Multi considera ca o hota cu un motor nu este fiabila, insa nu este adevarat. Conteaza mult tehnologia utilizata, precum si daca se respecta sau nu toate indicatiile de montaj. Cu toate acestea, hotele cu doua motoare par a fi preferate.

Volumul de aer absorbit. Acesta se calculeaza in metri cubi pe ora si, cu cat numarul acestora este mai mare, cu atat si hota este mai performanta. Atunci cand alegeti o hota trebuie sa va ganditi si sa calculati ce volum de aer se regaseste in spatiul in care va fi instalata. Daca este vorba de o bucatarie mica, atunci este suficienta o hota cu putere mica. Daca insa este vorba de un open space, atunci trebuie sa alegeti un model din cele mai puternice, care sa aiba o capacitate de minim 400 mc/h. Tot aici putem adauga si numarul de trepte sau de viteze pe care hota le are. Este bine ca aceasta sa aiba macar 3 trepte, ca sa poate fi adaptata usor in functie de necesitate. Totodata, asta inseamna ca este si destul de puternica.

Puterea motorului este si ea importanta, caci un motor puternic asigura o absorbtie mai mare. Incercati sa va orientati spre un model cu o putere peste 150 W.

Filtrul hotei este la fel de important. Acum ceva timp era utilizat la scara larga filtrul sintetic, ce se putea schimba periodic. Acesta nu mai este insa de actualitate, fiind preferat filtrul metalic, mai usor de intretinut.

Brandul si pretul unei hote sunt strans legate intre ele. O hota scumpa este de regula produsa sub un brand celebru, care aduce asigurari suplimentare cu privire la garantie si fiabilitate. O hota ieftina poate fi la fel de buna – sau aproape – insa brandul nu este la fel de cunoscut. Daca doriti calitate foarte buna, atunci optati pentru un produs mai scump, apartinand unor branduri precum Pyramis, Studio Casa, Gorenje, Baraldi, Faber, Sirius, etc.
 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.