Cum alegi cea mai buna masina de tocat carne?

Home » How To » Cum alegi cea mai buna masina de tocat carne?
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Masina de tocat carne mecanica, asa cum o stim cu totii de la parintii nostri, a intrat deja in istorie.

Foarte practica si versatila, vechea masina nu mai indeplineste in prezent cerintele noastre, mai ales in ceea ce priveste timpul necesar prelucrarii alimentelor cu ajutorul ei, dar si al usurintei si sigurantei in utilizare.

Locul lor este luat acum de masina de tocat carne electrica, mult mai usor de folosit si mult mai rapida. Cum alegem insa cea mai buna masina?

Puterea


Primul lucru pe care trebuie sa il luam in considerare este puterea. Pentru uz casnic, obisnuit, o astfel de masina de tocat carne, dar si legume si fructe, trebuie sa aiba minim 1500 de W, pentru a face fata unei utilizari obisnuite, mai aglomerate in anumite perioade din an.

O astfel de masina poate toca atat carne cruda cat si fiarta, dar si legume si fructe pentru conservele de toamna sau pentru a produce suc. Altfel spus, de Craciun, Paste, dar si toamna cand este sezonul conservelor, masina va fi folosita mult mai mult, mai intens, deci va fi necesara puterea sporita.

O masina de tocat carne buna trebuie sa aiba cel putin doua trepte diferite de reglare a puterii motorului, oferind posibilitatea utilizatorului de a selecta valoarea dorita in functie de preparat.

Capacitatea


Tot din acest motiv trebuie luata in calcul si capacitatea sa. Daca dimensiunile sunt prea mici, atunci aparatul va necesita o durata mai mare de functionare, deci timp mai mult pentru o aceeasi cantitate de alimente. In general, o medie de 1,5 kg pe minut este valoarea optima.

Functia de reverse


Aceasta functie este foarte importanta pentru ca permite deblocarea aparatului in cazul in care s-a blocat ceva pe traseu, fiind asadar si o masura de siguranta, care previne fortarea sau manipularea incorecta a lui.

Sisteme de siguranta


Sistemele de siguranta sunt foarte importante. Functia de oprire automata in caz de suprasolicitare sau de supraincalzire este obligatorie. In plus, picioarele sau suportul sau trebuie sa fie aderente, adica masina sa nu alunece in timpul utilizarii  ca urmare a manipularii – de pe suprafata pe care este asezata.

Accesorii


masina tocat carne

Cea mai buna masina de tocat carne trebuie sa aiba accesorii cat mai multe si de calitate foarte buna. Accesoriile sunt foarte importante pentru ca in functie de ele putem utiliza masina de tocat carne pentru a prelucra si alte ingrediente, precum tomatele pentru a face bulion si alte conserve de toamna, morcovi, ardei, dar si fructe. Sunt obligatorii sitele de diverse dimensiuni, accesoriul pentru carnati si cel pentru tomate. In general aceste accesorii sunt realizate din material plastic tare, dur, sau din inox.

Pretul


Pretul este si el important, cu atat mai mult cu cat sunt disponibile pe piata, mai ales in magazinele online, masini de tocat carne ce incep de la 100 de lei si pot ajunge chiar la 600 de lei. Acest cost este dat atat de caracteristici, cat si de brand. Atunci cand alegeti insa masina de tocat carne trebuie sa porniti de la nevoi si sa verificati cele mai importante caracteristici pentru a va satisface aceste nevoi. De multe ori un pret mai mare este justificat de calitatea pieselor si de functionalitatile aparatului.
 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.