Cum alegi cel mai bun fier de calcat? (p)

Home » How To » Cum alegi cel mai bun fier de calcat? (p)
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Un fier de calcat bun nu este un moft, ci o necesitate.

. Deoarece tesaturile din care sunt confectionate hainele sau diversele articole textile din casa sunt tot mai variate si mai fine, un fier de calcat performant va reusi sa faca fata cu brio oricarei provocari, obtinand rezultatele optime de fiecare data.

Cum alegem cel mai bun fier de calcat?


Criteriile sunt variate: tipul de talpa a fierului, functiile speciale sau brandul si pretul.

Talpa este cea mai importanta componenta a unui fier de calcat de ultima generatie, ea fiind cea care se afla in contact direct cu tesatura. De calitatea ei depinde in definitiv rezultatul calcatului. In prezent exista o gama foarte mare de tipuri de fiare de calcat: cu talpa din inox, ceramica (alaturi de cele din safir, reprezinta una dintre cele mai bune optiuni, fiind delicata cu hainele si cu o alunecare usoare), din aluminiu (de regula la statiile de calcat), talpa de tip Microsteam, SteamGlide, Ultragliss, etc., ce sunt confectionate astfel incat sa aiba o cat mai buna alunecare si sunt prevazute cu orificii pentru abur tot mai variate ca numar si dispunere pentru ca rezultatul sa fie perfect de fiecare data si indiferent de tipul de material.

Toate fiarele de calcat actuale au functia de aburi integrata, insa felul in care aceasta functioneaza face de multe ori diferenta atat in ceea ce priveste rezultatul cat si pretul. Puterea functiei de abur este data atat de numarul, dimensiunea si dipunerea orificiilor pentru aburi, cat si de posibilitatile de reglare a fluxului de abur si de cantitatea efectiva de abur eliberata. Gaurelele speciale din talpa trebuie sa fie intr-un numar cat mai  mare, dispuse pe intraga talpa si de dimensiuni mai mari. Apoi, fierul de calcat trebuie sa aiba un buton care sa permita reglarea manuala a cantitatii de abur eliberata, in trepte. In plus, multe modele au si  un buton care ofera un jet de abur suplimentar. Un fier de calcat cu abur bun trebuie sa aiba o valoare de peste 80 grame/minut (cantitatea de grame de abur ce intra in tesatura calcata intr-un minut).

Puterea fierului de calcat este exprimata in Wati si se refera la timpul necesar atingerii temperaturii de calcat. Desi se regasesc fiare de calcat ce pornesc de la 1200W, un fier bun trebuie sa aiba peste 2300-2400 de W. Fiarele de calcat mici, de calatorie, pornesc de la o putere de 800W.

Alte aspecte ce trebuie luate in calcul sunt: functia autocuratare, anti calcar, oprire automata, calcare verticala. Brandul si pretul unui astfel de aparat de calcat bun asigura, de regula, calitatea produsului si durabilitatea lui in timp.
 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.