Cum poti cumpara bilete de avion ieftine? Regula de 10%

Home » How To » Cum poti cumpara bilete de avion ieftine? Regula de 10%
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

In conditiile in care preturile combustibililor si taxele continua sa creasca pentru mai toate categoriile de firme care ofera servicii (printre care si cele de transport aerian), se mai pot gasi oare bilete de avion ieftine? DA! Si iata si de ce.

Multi dintre cei care calatoresc cu avionul nu au cum sa afle despre o practica destul de comuna a firmelor autointitulate “low cost”, intrucat nu dispun de nicio statistica referitoare la variatia preturilor in timp pentru o anumita companie.

Regula de 10%


Una dintre regulile aplicate cu succes de catre companiile de transport aerian e asa numita “Regula de 10%”, o tehnica prin care chiar si companiile low cost isi asigura un grad de ocupare de cel putin 75%. Practic, de bilete ieftine pentru calatorii cu avionul beneficiaza doar 10% dintre clientii unei anumite companii, procent ales treptat si nu neaparat dupa un anume algoritm.

De exemplu, daca o aeronava are 200 de locuri, 20 dintre ele vor fi vandute (pentru o anumita cursa) la niste preturi derizorii, in timp ce restul biletelor vor fi vandute treptat, la preturi progresive.

bilete-avion

Doar in situatia in care biletele de avion nu se epuizeaza pentru o anumita cursa, pana la o data anume, administratorii respectivei companii pot decide sa coboare pretul pana la limita inferioara, oferta determinata de tariful perceput oamenilor care au prins cea mai buna oferta. Asa apar ofertele “last minute”, oferte care de regula, nici nu intra in planurile operatorilor de zboruri aeriene.

De ce?


Pentru ca marea lor majoritate tinteste spre un grad de ocupare de cel putin 75-80%.

In conditiile in care procentajele acestea au fost asigurate, nu exista niciun motiv pentru care companiile aeriene nu ar scade preturile in apropierea datei zborului, cu atat mai mult cu cat inca mai exista locuri vacante in cadrul cursei respective. In fond, orice venit in plus este bine-venit, mai ales intr-o industrie atat de versatila ca cea de transport aerian.
 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.