Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Cum sa ai un fund care intoarce priviri?

Motto: „Antreneaza-ti fundul pana la nivelul la care sa ajungi sa fii indignata cand cineva il remarca, zgomotos, pe strada!”

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Lasand gluma la o parte, orice femeie trebuie sa recunoasca faptul ca isi doreste un fund care sa arate bine. In general, asta inseamna sa fie bombat, rotund, tonifiat si cu putina grasime.

Usor de spus, greu de facut! Fundul, prin faptul ca e locul in care, pentru femei, se depun cele mai mari cantitati de grasimi, este pe primul loc in atentia oricarei femei care vrea sa arate cat mai bine ori, in cel mai rau caz, pe locul al doilea dupa abdomen.

Secretele unui fund de exceptie pot fi doar 3: antrenament de fitness pentru muschii zonei (glutei), o dieta potrivita care sa favorizeze arderea grasimilor si antrenamente cardio cu exercitii precum alergarea, destinate aceluiasi scop.

Antrenamentele de fitness trebuie sa fie insa pe primul loc, ele sunt cele care dau forma bombata atat de dorita, care construiesc efectiv muschiul. Iata cateva exercitii care-ti vor transforma garantat partea posterioara.

Genuflexiunile

Practic, daca facem genuflexiuni cu greutate in spate (o haltera sau un „carucior” de la aparatele speciale) ai putea sa nu mai avem nevoie de niciun alt exercitiu, atat de complet si solicitant e. Fundul e lucrat foarte bine, foarte intens, mai ales daca vom cobori suficient cat sa fie implicat maxim, dar si coapsele vor fi „atinse” la fel de mult. Nu exista un alt exercitiu mai bun.

Daca din cauza spatelui slab sau o oricaror alte motive nu putem face genuflexiuni cu greutati in spate, sunt bune si cele folosind doar corpul liber, insa pentru o intensitate maxima ar trebui facute pe un picior, iar celalalt sa se sprijine de o banca de antrenament, in spate.

3-4 serii de cate 12-20 de repetari ar trebui sa fie de ajuns.

Presa de picioare

Presa de picioare e al doilea exercitiu, dupa genuflexiuni, care-ti poate construi un fund de exceptie, mai ales daca o folosesti in varianta cea mai buna pentru muschii acestei parti a corpului – impingand in ea tinand calcaiele pozitionate in partea sa de sus.

Pasiri pe ceva inalt

Pasirile pe ceva inalt – cat mai inalt e mai bine – sunt inca un exercitiu „dedicat” fundului, fiind asemanatoare intrucatva genuflexiunilor, dar avand si multe elemente noi, mai ales lungimea „cursei” si tintirea mult mai exact pe zona care ne intereseaza.

kickbacks

Kickbacks

Cu piciorul intins, duci calcaiul inspre spate daca esti in picioare sau inspre spate-in sus daca te sprijini de ceva. Acestea sunt kickback-urile si sunt unele din cele mai bune exercitii pentru izolarea (separarea) muschilor fundului. Desi nu atat de eficiente precum genuflexiunile, pot fi alegeri foarte bune, mai ales pentru femeile care nu vor sa-si dezvolte si mai mult posteriorul, avandu-l deja, dar il vor cat mai tonifiat.

Exit mobile version